Fikk svarene sammen med eksamen

Fire sykepleierstudenter fikk forleden utlevert drømme-eksamenen. Sammen med oppgavene lå nemlig sensorveiledningen med alt besvarelsen burde inneholde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen av studentene ga beskjed om det hyggelige vedlegget mens de jobbet seg gjennom den fire timer lange eksamenen i sosiologi ved Høgskolen for Diakoni og Sykepleie i Oslo.

Etter at slitet var over, valgte to av de fire å bekjenne skolens synd. Dermed må alle fire ta ny eksamen om et par uker.

- Dette er skolens feil, og ingen av studentene kan lastes. Jeg er veldig lei meg for den feilen som er begått overfor studentene, og skolen har i dag beklaget alt sammen i et møte med alle studentene på andre årstrinn, sier rektor Berit Hovland til Dagbladet.no.

Hun ønsker ikke å bebreide de to studentene som ikke sa fra om at de hadde fått sensorveiledningen.

- En av dem hadde ikke oppdaget stikkordene fra veiledningen før det ble kjent at vi hadde gjort denne feilen, sier Hovland.

Feilen ble gjort da skolen i hui og hast måtte trykke opp noen få ekstra oppgavesett like før eksamenen skulle starte.

- Det som skjedde var at den som skulle kopiere tok feil oppgavesett. I stedet for studentsettet, ble det kopiert opp seks eksemplarer av sensorsettet. Fire av disse ble delt ut til studenter som skulle ta eksamen, forklarer rektoren ved Lovisenberg-skolen.

Det er ukjent hva studenten som ikke varslet om feilen, til tross for at han oppdaget den, synes om at det blir ny eksamen 6. juni. Det var til sammen 140 studenter som tok eksamenen.