Fikk svaret de ønsket

Gry Hoseins familie kunne puste lettet ut: De fryktet en uoppklart drapssak og kamp om barna til Gry og Gamal Hosein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): - Nå ønsker vi litt fred, snakke sammen og tenke oss om. Det er for tidlig å utdype hva vi føler og tenker.

Det sa Liv Sofie Østensen, Grys mor, til Dagbladet i går kveld etter at kjennelsen hadde falt i Agder lagmannsrett. Hun har omsorgen for Gry og Gamals barn. Hun ber om forståelse for å få tid sammen med barna og familie.

Ingen tvil

Men det er ingen tvil: Etter sju uker i Agder lagmannsrett svarte juryen «ja» på skyldspørsmålet klokka 17.16 i går ettermiddag.

Da lettet trykket hos familien til Gry. Ingen satte trolig større pris på ordet «ja» akkurat da enn Grys mor og resten av familien som alle hadde vitnet mot Gamal Hosein i to rettssaker.

År med bekymring, fortvilelse og usikkerhet forsvant neppe med en gang. Men konturene av ei ny framtid tegnet seg.

Etter vitneprov fra Grys familie og nære venner i rettssaken var ingen i tvil om hvem de mente kunne ha tatt livet av den 28 år gamle tobarnsmoren. De skildret et ekteskap med problemer og et ønske fra Grys side om å skilles.

Grys mor har ansvar for barna på 7 og 13 år. På forhånd hadde bistandsadvokat Jon Evert Christensen varslet at barna ville kreve erstatning av Gamal Hosein selv om han ble frifunnet for konedrapet. I erstatningssaker stilles det mindre krav til bevis enn i drapssaker. Nå er skyldspørsmålet endelig avgjort. Barnas far er dømt som mors drapsmann. Dermed er kampen om omsorgen for barna ikke lenger et tema.

Straffeutmåling i dag

Straffutmålingen for Gamal Hosein vil først skje i dag. Men han må belage seg på mange år bak murene. Sist, i Skien og Porsgrunn tingrett, ble han dømt til ti års fengsel.

Da ble han også dømt til å betale barna en erstatning på 250000 kroner hver. Bistandsadvokat Jon Evert Christensen sier til Dagbladet at han vil be lagretten stadfeste erstatningen fra Skien og Porsgrunn tingrett i Agder lagmannsrett i dag.

- Det er ingen tvil om at kjennelsen i dag er en lettelse for Grys familie, sier Christensen.