Fikk svi på pungen for sex på pub

En Oslo-mann (41) er frikjent for voldtekt - men dømt til å betale 100 000 kroner til ei kvinne han hadde samleie med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

41-åringen jobbet på puben i Oslo. Kvinnen var gjest, og ble kraftig beruset. Da kvinnen måtte på toalettet, kom 41-åringen etter, og de hadde samleie i et avlukke. Det var ingen vitner til seansen, som varte i tre- fem minutter.

-  Kvinnen var fornøyd da hun forlot toalettet, hevder mannen.

Ifølge kvinnen ble hun voldtatt, og dro rett hjem.

-  Jeg ringte til ei venninne, som straks kom hjem til meg sammen med to andre kvinner, og politiet ble varslet, forklarer kvinnen.

Ikke arrestert

I Oslo tingrett er 41-åringen frifunnet for å ha voldtatt kvinnen. Et flertall mener bevisene ikke holder strafferettslig.

Tingretten mener imidlertid at kvinnen har krav på oppreisning for tort og svie. Dommerne har kommet til at det er klar sannsynlighetsovervekt for at samleiet ikke var frivillig fra kvinnens side, og at 41-åringen derfor kan dømmes til å betale oppreisning.

Kom ikke løs

-  Vi finner det bevist at 41-åringen holdt kvinnen fast og presset henne mot veggen. Han gjorde dette for å hindre henne i å komme løs, slik at han kunne gjennomføre samleiet. Det var ikke tale om alvorlige voldsbruk, bare overmanning gjennom fastholding, konkluderer dommerne.

41-åringen har tatt betenkningstid når det gjelder eventuelt å anke erstatningssaken. Aktor, statsadvokat Siv Morrow, har også tatt betenkningstid i forhold til å anke straffesaken.