SVINEINFLUENSA: Camilla Wiger og 12 andre ble smittet av influensa i familieselskapet 2. juledag. Selv tror hun at det er svineinfluensa. Foto: Privat/Scanpix.
SVINEINFLUENSA: Camilla Wiger og 12 andre ble smittet av influensa i familieselskapet 2. juledag. Selv tror hun at det er svineinfluensa. Foto: Privat/Scanpix.Vis mer

Fikk svineinfluensa etter jule-fest

Den hyggelige familiefesten 2. juledag førte til at 13 av 19 familiemedlemmer ble rammet av influensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tradisjonelle festen på 2. juledag var et av julens høydepunktene for Camilla Wiger. Festen samlet fire generasjoner i familien hvor yngstemann var 3 år og den eldste over 90 år gammel.

Ble helt utslått
- Alle var friske og opplagt og vi hadde en flott familiefest med 19 personer til bords. To dager sener var 13 av disse helt utslått av feber og sykdom. Jeg har aldri opplevd et så aggressivt virus tidligere. Vanligvis pleier jeg å være syk et par dager, men denne gangen har det tatt mye lengre tid, sier Camilla mellom hostekulene.

Fjerde juledag var hun i et annet juleselskap og ble plutselig dårlig.

Alle ble syk
- Jeg fikk høy feber og kraftig hoste. Det var bare å komme seg rett i seng. Etterhvert tok jeg kontakt med moren og søsteren min, og da viste det seg at også de var blitt syke. Alle hadde høy feber og var totalt utslått, sier Camilla.

Hun ble så syk at hun ikke klarte å komme seg til legen ved egen hjelp.

Måtte kjøle seg ned
- Jeg har vært så syk at jeg ikke var i nærheten av å klare det. Legekontoret var stengt i romjula og jeg orket ikke tanken på lang ventetid på legevakten. Jeg hadde så høy feber at jeg dusjet 5 ganger en natt for å kjøle meg ned, sier Camilla som på et tidspunkt vurderte å gå ut å legge seg i snøen.

Da hun logget seg på facebook fant hun ut om alle de andre i familien som også var blitt smittet med influensa.

Bekymret
- Jeg er neste sikker på at det er svineinfluensa. Jeg har aldri vært så syk før i hele mitt liv med unnatak av en lungebetennelse, sier Camilla Wiger som var bekymret for at tilstanden skulle forverre seg.

Ble irrasjonell
- Jeg merket selv at jeg var irrasjonell og vurderte å ringe etter ambulanse. Jeg var usikker på om jeg kom til å besvime eller bli enda verre. Det var en forferdelig følelse, sier hun.

Etter en uke er hun nå på bedringens veg.

- Jeg studerer, men har holdt meg hjemme et par dager for å unngå å smitte andre. Dette har vært veldig spesielt opplevelse, sier Camilla Wiger.