Fikk telefon, dusj og eplepai

Det første de 24 amerikanske besetningsmedlemmene på spionflyet gjorde da de ble satt fri, var å ringe familiene sine. Så dusjet de, og spiste steik, potetmos og eplepai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 24 menneskene som var om bord i spionflyet som nødlandet på den kinesiske øya Hainan, er endelig hjemme i Amerika igjen. Nå skal de gjennom to dager med debriefing, før de får treffe familiene sine i helga.

Debriefingen begynner klokka 10 om formiddagen lokal tid i dag, og varer til klokka 22 i kveld. Samtalene fortsetter i 14 timer i morgen.

Mottatt som helter

Den første som kom ut av flyet etter at det var landet på Hawaii, var øverstkommanderende Shane Osborn.

- Vi er svært glade for å være tilbake. På vegne av mannskapet vil jeg takke dere alle. Gud velsigne Amerika, sa han, mens han holdt et amerikansk flagg.

Bak ham fulgte de 20 andre mennene, og de tre kvinnene i besetningen. Alle var kledd i uniformene sine, skriver Associated Press.

På Hawaii ble de 24 mottatt som helter, av rundt 200 tilskuere, deriblant Hawaiis fire kongressmedlemmer. Besetningsmedlemmene ble møtt med et stort banner der det sto «En stolt dag for marinen».

Vanskelig å lande

Øverstkommanderende Shane Osborn var blant dem som ringte hjem fra den amerikansk flybasen Andersen Air Force Base på stillehavsøya Guam. Han sa mannskapet hadde slitt med å lande spionflyet trygt etter at det kolliderte med et kinesisk jagerfly.

- Han sa det tok alt han hadde av styrke, og at hele mannskapet hjalp til, sier Diana Osborn, mor til Shane Osborn til MSNBC.

- Shane var lykkelig over at han var godt trent av marinen, og at gud ga ham styrke til å lande flyet.

ENDELIG HJEMME: De 24 besetningsmedlemmene er hjemme igjen. Her er de avbildet på militærbasen på Guam, før de gikk på flyet som tok dem til Hawaii.