Fikk telefon, dusj og eplepai

Det første de 24 amerikanske besetningsmedlemmene på spionflyet gjorde da de ble satt fri, var å ringe familiene sine. Så dusjet de, og spiste steik, potetmos og eplepai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De 24 menneskene som var om bord i spionflyet som nødlandet på den kinesiske øya Hainan, er endelig hjemme i Amerika igjen. Nå skal de gjennom to dager med debriefing, før de får treffe familiene sine i helga.

Debriefingen begynner klokka 10 om formiddagen lokal tid i dag, og varer til klokka 22 i kveld. Samtalene fortsetter i 14 timer i morgen.

Mottatt som helter

Den første som kom ut av flyet etter at det var landet på Hawaii, var øverstkommanderende Shane Osborn.

- Vi er svært glade for å være tilbake. På vegne av mannskapet vil jeg takke dere alle. Gud velsigne Amerika, sa han, mens han holdt et amerikansk flagg.

Bak ham fulgte de 20 andre mennene, og de tre kvinnene i besetningen. Alle var kledd i uniformene sine, skriver Associated Press.

På Hawaii ble de 24 mottatt som helter, av rundt 200 tilskuere, deriblant Hawaiis fire kongressmedlemmer. Besetningsmedlemmene ble møtt med et stort banner der det sto «En stolt dag for marinen».

Vanskelig å lande

Øverstkommanderende Shane Osborn var blant dem som ringte hjem fra den amerikansk flybasen Andersen Air Force Base på stillehavsøya Guam. Han sa mannskapet hadde slitt med å lande spionflyet trygt etter at det kolliderte med et kinesisk jagerfly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer