Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk telefon fra POD - trakk søknaden

Visepolitimester Marit Fostervold var på intervju til en toppjobb i Politidirektoratet. Men da hun fikk en telefon fra POD trakk hun søknaden.

KVINNE  : Visepolitimester Marit Fostervold trakk søknaden, uka etter at hun hadde vært på intervju. Da hadde hun ifølge bladet Politiforum fått en telefon fra Politidirektoratet. Fostervold ønsket i kveld ikke å kommentere saken.  Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet.
KVINNE : Visepolitimester Marit Fostervold trakk søknaden, uka etter at hun hadde vært på intervju. Da hadde hun ifølge bladet Politiforum fått en telefon fra Politidirektoratet. Fostervold ønsket i kveld ikke å kommentere saken. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag advarte og fortalte likestilling- og mangfoldsleder Nasim Karim i Politiets Fellesforbund om diskrimineringer av kvinner i politiet.

I kveld kunne bladet Politiforum fortelle at Marit Fostervold — som var visepolitimester i Sør-Trøndelag politidistrikt — hadde søkt en toppjobb i Politidirektoratet. Men at hun trakk søknaden sin etter en telefon fra Politidirektoratet, Dette skal ha skjedd bare ei uke etter at Fostervold var på intervju til stillingen.

Visepolitimesteren var en  av 11 søkere til den attraktive jobben, hvorav tre  — Fostervold eneste kvinne — ble innkalt til intervju.

Toppjobb Toppjobben i Politidirektoratet ble lyst ledig da Kaare Songstad like før jul ble utnevnt til politimester i det nye distriktet Vest.

Internt i politiet har det vært en dårlig kjent hemmelighet, at Knut Smedsrud er påtenkt som ny avdelingsdirektør for politiberedskap og krisehåndtering i Politidirektoratet (POD).

Knut Smedsrud er en av politidirektør Odd Reidar Humlegårds nærmeste og fortrolige. Humlegård — og hans sjef, justis- og beredskapsminister Anders Anundsen — har tidligere blitt kraftig kritisert for mangelen på kvinner i toppstillinger i politiet.

Også denne gang skal Humlegård ha valgt en av sine egne, og ingen kvinner har blitt vurdert som gode nok.

Trakk søknaden Det er bladet Politiforum som kunne fortelle at visepolitimester først ble innkalt til intervju. Der møtte ifølge Politiforum HR-direktør Karin Aslaksen, assisterende politidirektør Vidar Refvik og en representant for de ansatte. Men bare ei uke etter intervjuet fikk Fostervold en telefon fra POD. Deretter trakk hun søknaden.

Dagbladet har søkt kontakt med Marit Fostervold.

Via operasjonssentralen i det som var Sør-Trøndelag politidistrikt, men som nå heter Trøndelag politidistrikt, har Marit Fostervold en kort kommentar:

- Jeg vil ikke uttale meg nå.

HR-direktør Karin Aslaksen i Politidirektoratet hadde i kveld bare følgende kommentar til Dagbladet:

- Vi kjenner oss overhodet ikke igjen i det bildet som tegnes av denne prosessen i Politiforum. Vi har fulgt vanlige prosedyrer. Kandidaten har selv valgt å trekke søknaden.

 MANN:  Knut Smedsrud får jobben Marit Fostervold hadde søkt.Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
MANN: Knut Smedsrud får jobben Marit Fostervold hadde søkt.Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET Vis mer