Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk telefon

USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz, som til manges bestyrtelse er nominert til president for Verdensbanken, hadde torsdag to lengre telefonsamtaler med den irske popstjernen og aktivisten Bono.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en av Wolfowitz\' rådgivere, Kevin Kellems, ringte Wolfowitz selv til rockesangeren fra gruppa U2, som selv er blitt nevnt som en aktuell kandidat til stillingen som sjef for Verdensbanken.

Dersom Wolfowitz skulle få støtte fra Bono, som driver en aktiv kampanje for gjeldslette særlig for Afrika, ville det bidra til å avdempe noe av kritikken som er kommet mot den omstridte nomineringen.

Ifølge Kellems snakket de to om fattigdomsreduksjon, utvikling og om Verdensbankens muligheter for å hjelpe. Han sa de to kom godt overens, og at samtalene var lange, entusiastiske og detaljerte.

(NTB)

BLE OPPRINGT: USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz snakket med Bono to ganger i går. Dette bildet ble tatt da artisten forsøkte å ringe Pennsylvanias sentator i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!