Fikk ti års fengsel

Kristoffer Inderberg Bastiansen ble stukket ned og drept utenfor utestedet Catwalk i Oslo. Gjerningsmannen har fått ti år i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20 år gamle gutten som har vært tiltalt for drapet på Kristoffer Inderberg Bastiansen, er dømt til ti års fengsel.

Kristoffer ble bare 19 år. En bursdagsfeiring på utestedet Catwalk sammen med gode venner endte med at han ble stukket ned ute på fortauet. Bastiansen døde på sykehuset kort tid etter at ambulansen kom frem.

En 19-åring ble siktet for det meningsløse drapet. I dag faller dommen i Oslo Tingrett.

Den tiltalte dro til Catwalk sammen med fire venner den skjebnesvangre januarkvelden i fjor. Den tiltalte og en av kameratene hans tok med seg hver sin kniv.

- Veivet med kniven

Drapet kan ha blitt utløst av en fillekrangel. De fem kameratene slapp ikke inn på den lukkede festen. Etter krangling på fortauet begynte den tiltalte og Bastiansen å slåss.

- Jeg ble redd og trakk fram kniven jeg hadde på innsiden av buksa. Jeg veivet og fektet med den bak ryggen min. Da jeg snudde meg så jeg masse blod. Jeg fikk sjokk og stakk fra stedet, sa den tiltalte i retten.

To politikonstabler var rett i nærheten da drapet skjedde. De rakk ikke å gripe inn.

Provosert over dårlig oppførsel

Familien til Kristoffer har fulgt rettsforhandlingene. De er provoserte over bråk og latter i retten fra venner og kjente til den tiltalte. Flere av den tiltaltes venner har hevdet at de ikke husker noe av knivstikkingen på fortauet.

Familien er sterkt preget av at sønnen og broren deres ble drept så brutalt. Berthold Grünfeldt har gitt en sakkyndig vurdering av traumene familien har lidt etter drapet.

ÅSTEDET:</B> Kristoffer Inderberg Bastiansen ble drept utenfor Catwalk midt i Oslo sentrum.
HAR FULGT SAKEN:</B> Mamma Grete Inderberg, søster Marte Bastiansen og pappa Truls Bastiansen har fulgt saken mot 20-åringen som er tiltalt for drapet på Kristoffer.