Fikk tilbake blåkjolen

...og eksperter mener hun kan gjøre en formue på eventuelt salg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica Lewinsky har fått tilbake det som ble verdens mest omtalte kjole. Eksperter mener den blå kjolen, som hun hadde på seg mens hun utførte oralsex på USAs president Bill Clinton, kan bli solgt for hele to millioner dollar (18,8 millioner kroner).

Det var på denne kjolen etterforskerne fant DNA som gjorde at Clinton måtte innrømme at han hadde hatt et seksuelt forhold med Lewinsky.

- Hun har fått tilbake kjolen, sammen med noen andre gjenstander hun ba om. Det er en del av avslutningsprosessen i denne saken, sier Julie Thomas til New York Post.

Hun er talskvinne for Robert Ray, som tok over som spesialetterforsker etter Ken Starr.

Thomas ville ikke si hvordan eiendelene ble overlevert. Hun ville heller ikke si om kjolen var renset, eller om Bill Clintons sædflekker fremdeles var på den.

Monica Lewinsky har tidligere sagt at hvis hun fikk tilbake kjolen, skulle hun brenne den.

Lewinskys talskvinne, Juli Nadler, har sagt at kjolen ikke vil bli til salgs. Men da New York Post spurte henne igjen i går, fikk de ingen kommentar. Det kan nok skyldes at Monica Lewinsky nå skjønner hvor mye penger den ikke altfor fjonge, men desto mer omtalte kjolen egentlig er verdt.

- Den kan nok selges for mellom én og to millioner dollar (9,4 millioner - 18,8 millioner kroner). Kjolen er det mest ekstraordinære klesplagget i det politiske liv i det 20-århundret, sier Gary Zimit som driver den anerkjente samlersiden Moment In Time.

Han mener sexkjolen trolig er verdt mer penger enn den Marilyn Monroe hadde på seg da hun sang «Happy Birthday» til John F. Kennedy. Den ble solgt for 1,26 millioner dollar (11,8 millioner kroner) i 1999.

Bob Schagrin, som er medeier i Manhatten-butikken Gotta Have It, er ikke fullt så optimistisk på Lewinskys vegne. Han tror ikke kjolen kommer til å innbringe mer enn 500 000 dollar (4,7 millioner kroner), og kanskje enda mindre hvis den ikke blir solgt til inntekt for veldedighet.

- Dette er en eiendel som bør brukes til et godt formål, sier Schagrin.

KOSTET MYE: Forholdet til Lewinsky kostet Clinton mye prestisje. Han fikk sexlivet sitt og de litt merverdige sigarvanene sine brettet ut i medier over hele verden. Også Monica Lewinsky fikk hard medfart hos pressen.
VERDIFULL: Det koster flesk hvis du vil imponere kjæresten din med en skikkelig «Lewinsky» i natt. Kjolen er trolig verdt mellom fem millioner kroner og tjue millioner kroner.