Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk tilbud om strafferabatt

En 40-åring, som er dømt i giftdrapsaken fra Moss, har fått tilbud om strafferabatt hvis han kan bidra til å oppklare Munch-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til Dagbladet han under etterforskingen av Munch-saken ble kontaktet av representanter fra politi og påtalemyndighet.

-  Jeg fikk beskjed om at de eventuelt kunne være med på det jeg oppfattet som en handel til gunst for min klient i metanolsaken. Betingelsen var at min klienten kunne framskaffe viktige informasjoner i kjølvannet av Munch-ranet, sier Ihlebæk.

-  Jeg fant at vi ikke var i en slik situasjon at tilbudet var aktuelt, sier forsvareren.

Ihlebæks klient ble dømt til fengsel i fire år, mens aktors påstand var åtte år. Mannen har anket dommen og skal i retten i februar.

700 millioner

40-åringen er et av statsadvokatens vitner i rettssaken mot de fem som er tiltalt etter kunstkuppet 22. august 2004, da «Skrik» og «Madonna» forsvant fra Munch-museet.

Dagbladet har tidligere skrevet at 40-åringen på et tidspunkt forhandlet om en mulig handel for å få kunstverkene til en verdi av 700 millioner kroner.

En Oslo-millionær skulle være villig til å legge 12 millioner på bordet for å få bildene tilbake.

Toska bakmann

Bjørn Hoen (37), som politiet mener er hovedmannen bak Munch-ranet, deltok også i forhandlingene sammen med en Østfold-mann (38), som er tiltalt for å ha skaffet til veie ransbilen.

Den metanoltiltalte har fortalt i politiavhør at Hoen indirekte brakte David Toskas bil inn i saken.

40-åringen skal ha oppfattet Hoen slik at det var Toska som hadde kontroll over kunstverkene. Toska var på dette tidspunktet fortsatt på flukt i Spania. Hoen nekter for at han kjente til hvor maleriene var.

Han nekter enhver befatning med ranet.

ADVOKAT Oscar Ihlebæk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!