Fikk tilgang til andres konti

Mona Olafsen ble skremt da hun logget seg på nettbanken til DnB NOR og oppdaget at hun hadde tilgang til en fremmed kvinnes bankkonti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olafsen forteller at hun logget seg inn på helt vanlig måte lørdag for å betale regninger. Brått skjønte hun at hun kunne sjekke saldo, overføre penger og betale regninger fra konti som tilhører en person hun ikke aner hvem er.

-  Det var helt sjokkerende. Jeg fryktet selvfølgelig at andre kunne ha tilgang til min nettbank på samme måte.

Ikke hjelp

Mona Olafsen ringte omgående DnB NOR, men opplevde at bankens telefonservice var stengt etter klokka fem på lørdager.

Tre ganger måtte Olafsen prøve før hun til slutt fant noen å snakke med i DnB NOR. Etter hvert følte hun at banken tok henvendelsen hennes alvorlig.

Men en sjekk seint lørdag kveld viste at Olafsen fortsatt hadde adgang til den andre kvinnens bankkonto.

-  Jeg har vært fristet til å føre over ei krone for å se om den gikk gjennom, men har ikke gjort det, sier Mona Olafsen og ler litt.

Men hun synes saken er ubehagelig og skandaløs. Olafsen har selv kontaktet den andre DnB NOR-kunden for å informere henne om situasjonen.

Tilfeldig?

Over ett døgn etter at hun meldte fra til DnB NOR har hun ikke fått bekreftet om banken har løst floken. Olafsen, som har jobbet som regnskapskonsulent i mange år, lurer sterkt på om kontokoblingen er tilfeldig. De to kvinnene har tidligere jobbet i samme bransje, men utover det kan ikke Olafsen se at det finnes noen annen forbindelse mellom de to.

-  Disposisjonsforholdet stammer fra tidlig på 1990-tallet. Vi tror det må ha blitt gjort en feil da, kanskje en tastefeil, som nå kommer til syne. Vi ser ingen annen logisk forklaring, sier informasjonsdirektør i DNB NOR, Eivind Grønstad til Dagbladet.

Mona Olafsen er ikke overbevist. Hun mistenker at problemet stammer fra en fullmakt hun hadde for mange år siden via arbeidsplassen.

SKREMT: Brått skjønte Mona Olafsen at hun kunne sjekke saldo, overføre penger, stoppe betalinger og betale regninger fra konti som tilhører en person hun ikke aner hvem er.