Patsy Stevenson etter drapet på Sarah Everard

Fikk Tinder-sjokk etter dette

- Jeg skjønner ikke hvorfor noen vil gjøre noe sånt.

ARRESTERT: Patsy Stevenson blir lagt i jern av politiet. Foto: James Veysey/Shutterstock
ARRESTERT: Patsy Stevenson blir lagt i jern av politiet. Foto: James Veysey/Shutterstock Vis mer
Publisert

13. mars ble aktivist Patsy Stevenson (28) arrestert etter å ha deltatt på en demonstrasjon etter at Sarah Everard (33) ble drept av politimannen Wayne Couzens på vei hjem.

Flere hundre deltok på demonstrasjonen i Sør-London. Til tross for at politiet tidligere hadde gått ut med en melding om at arrangementet ikke kunne gjennomføres da det ikke ville være lovlig i henhold til coronarestriksjonene.

- Hundrevis av personer sto tett sammen, som utgjorde en reell risiko for lett å smittes av covid-19, sa Helen Bell, London-politiets nestsjef.

Stevenson ble lagt i jern av to politimenn, og fikk seinere en bot på 200 pund, tilsvarende 2300 kroner. I seinere tid har hun også rettet et søksmål mot Met-politiet for arrestasjonen.

Slik så det ut under minnemarkeringen etter drapet på Everard:

FÅR KRITIKK: Denne videoen viser det britisk politi nå får kraftig kritikk for. Video: AP Vis mer

- De vet jeg er redd

Det har gått drøye sju måneder siden Stevenson ble tatt av politiet, men i et intervju med BBC forteller hun nå om hvordan hun opplevde tiden etter arrestasjonen.

Hun hevder at hun ble kontaktet av rundt 50 politimenn - på Tinder.

- Alle var enten i uniform på bildene, eller så sto det «jeg er politibetjent». Jeg forstår ikke hvorfor noen vil gjøre noe sånt, sier hun til BBC.

Stevenson mener politimennene kontaktet henne for å skremme henne.

- Det er nesten som en trussel: «Vi kan se deg». Det er skremmende.

- De vet hva jeg har vært gjennom, og de vet at jeg er redd for politiet, sier hun videre.

På sosiale medier la Stevenson ut et innlegg hvor hun forklarte at hun hadde Tinder gull og at hun derfor kunne se hvem som hadde likt henne. Hun sier også at det var 50 politibetjenter på samme tid, men at hun ikke matchet med noen av dem.

TALE: Patsy Stevenson taler under en demonstrasjon i juli. Foto: Martin Pope/SOPA Images/Shutterstock
TALE: Patsy Stevenson taler under en demonstrasjon i juli. Foto: Martin Pope/SOPA Images/Shutterstock Vis mer

Fikk drapstrusler

I samme intervju med BBC forteller hun detaljert om drapstrusler som hun mottok i etterkant av arrestasjonen. Hun sier også at hun har fått flere meldinger fra folk som hevder hun var en innleid skuespiller som skulle skape blest rundt demonstrasjonen.

- Nå lever jeg i konstant frykt når jeg er ute og folk ser på meg. Jeg vil bare være i stand til å leve et liv uten frykt. Men igjen, jeg er kvinne, sier hun.

Met-politiet oppfordrer Stevenson til å kontakte politiet og gi dem ytterligere informasjon, slik at de kan undersøke om noen av deres politibetjenter er involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer