Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fikk tips om terrorhandlingen for én uke siden

Var på jakt etter tre navngitte personer.

STORE SKADER: En av Russlands største flyplasser, Domodedovo, ble i ettermiddag rammet av en kraftig eksplosjon. Russiske myndigheter betegner hendelsen som en terrorhandling. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
STORE SKADER: En av Russlands største flyplasser, Domodedovo, ble i ettermiddag rammet av en kraftig eksplosjon. Russiske myndigheter betegner hendelsen som en terrorhandling. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ledelsen ved Domodedovo-flyplassen i Moskva fikk allerede for én uke siden tips om en mulig terrorhandling på flyplassen.

Det forteller flere som jobber med sikkerhet ved flyplassen til den russiske avisen Life.ru.

35 personer er drept og flere enn 130 skadet etter at en kraftig eksplosjon rammet den russiske flyplassen i ettermiddag klokka 14.32 norsk tid.

- For omtrent én uke siden ble vi orientert om at noen holdt på å planlegge noe mot oss, forteller en av sikkerhetsvaktene ved flyplassen til Life.ru i ettermiddag.

Vedkommende ønsker å være anonym av hensyn til jobben sin.

- Det ble til og med utpekt et mulig attentatsted, ved sikkerhetskontrollen i ankomstområdet. Og det er der eksplosjonen fant sted i dag.

Sikkerhetspersonell Life.ru har snakket med, forteller at trusselen ikke så ut til å ha blitt tatt på alvor.

Tvert imot har antall sikkerhetsvakter ved flyplassen blitt kraftig redusert den siste måneden, ifølge dem selv.

Russiske sikkerhetsmyndigheter bekrefter overfor Rian.ru at de kjente til en konkret trussel mot én av hovedstadens flyplasser.

De skal ha vært på jakt etter tre navngitte personer, uten å lykkes å pågripe dem før dagens eksplosjon.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media