Fikk to år for hasjkjøp

Den antatte Hells Angels-lederen kjøpte 15 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble han i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i to år og tre måneder. Kristiansen tok betenkningstid, melder adressa.no.

Påtalemyndigheten krevde at 44-åringen ble dømt for å ha kjøpt 30 kilo hasj, men de tre fagdommerne og de fire jurymedlemmene mente det bare var grunnlag for å straffe Kristiansen for å ha kjøpt 15 kilo.

44-åringen selv har erkjent at partiet han kjøpte var på 15 kilo. Hasjpartiet ble levert på døra til Hells Angels' hovedkvarter i Trolla på senvinteren 2002.

En av de medtiltalte i saken har forklart i politiavhør at han fraktet hasjen i en hockeybag med nattoget fra Hamar. Deretter tok han taxi til Trolla, hvor han fikk beskjed om å plassere hasjen utenfor inngangspartiet.

- Jeg satte fra meg bagen, og vekslet noen få ord med Leifen. Jeg var trøtt og slappet av på en sofa der før jeg tok toget hjem igjen, forklarte han.

Tidligere i samme rettssak ble Kristiansen frikjent for det alvorligste tiltalepunktet mot ham, som gjaldt medvirkning til innførsel av 346 kilo hasj. Han har sittet 430 dager i varetekt, og ble i slutten av forrige uke løslatt.

(NTB)