Fikk topp- og bunnkarakter

Jusstudent Herman Berge har skrevet oppgave der kjente jurister får sitt pass påskrevet. Den ene sensoren belønner ham med toppkarakter - den andre har gitt ham dårligst mulig karakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jusstudent Herman Berge har skrevet en oppgave med den noe tørre tittelen «Rettssikkerhetsspørsmål belyst ved voldgift».

Men oppgaven har eksplosivt innhold: Jusprofessor Carl August Fleischer innstilte på beste karakter. Professor Jo Hov ga dårligste karakter. Professor Hov nektet i tillegg å sensurere vesentlige deler av oppgaven. Grunnen er at oppgaven kritiserer framtredende juristers handlinger.

Juristene som blir kritisk vurdert i oppgaven, er kjente navn: Høyesterettsadvokat Ole Lund, høyesterettsdommer Gunnar Aasland og professor, emeritus Sjur Brækhus.

- Det svært uvanlig at sensorer nekter å sensurere en oppgave når først veilederen har godkjent opplegget for oppgaven, sier studie- og forskningsdirektør Torild Johansson ved Universitetet i Oslo til NTB.

Hun sier hun aldri har hørt om en tilsvarende sak, og at hun ikke kan se det er gjennomførbart bare å sensurere deler av oppgaven.

Ved juridisk fakultet er det slik at veileder også fungerer som den ene av to sensorer. Fleischer var Berges veileder. Professor Jo Hov, også ved Universitetet i Oslo, ble utnevnt som andre sensor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer