Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk toppjobb av konas regjering

Sosialminister Ingjerd Schous ektemann Petter Schou blir ny helsetopp i Oslo. Det har konas regjering bestemt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i statsråd fredag, uten kona Ingjerd til stede, at Petter Schou ble offisielt utnevnt som ny fylkeslege i Oslo og Akershus.

- Hyggelig

- Hvordan føles det å få ny jobb av konas regjering?

- He-he, jeg skjønner hvorfor du stiller spørsmålet, men min ansettelse er gjennom et annet departement enn Ingjerds, nemlig Helsedepartementet. Men det hadde vært hyggelig å bli ansatt uansett hvilken regjering som hadde utnevnt meg, sier Petter Schou til Dagbladet.

Habilitetsvurdering

Han innrømmer imidlertid at det har vært en habilitetsvurdering rundt hans ansettelse som fylkeslege i og med at han er gift med sosialministeren.

- Det er naturlig at habilitetsspørsmålet kommer opp. Det krever ekstra oppmerksomhet at jeg og min kone kan grense inn på samme saker i våre jobber. Men personlig ser jeg ikke det som noe problem, og det gjør heller ikke Helsedepartementet. Alle parter er både opptatt og klar over dette spørsmålet, sier Schou.

Vaktbikkje

55-åringen har vært lege siden 1975 og kommer fra stillingen som avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i min nye jobb. Oslo og Akershus er et stort område og det bor mange mennesker der. Det er viktig å ha ei vaktbikkje, sier han.

Skal være forsiktige

- Blir det enda mer prat om problemer i Helse-Norge ved middagsbordet når du får ny jobb?

- Å nei, vi må være forsiktige med det. Dessuten får min kone sin dose av de diskusjonene på jobben, så hjemme snakker vi mest om barna, bikkja og felles venner, sier Petter Schou.

Ingjerd og Petter Schou er bosatt i Spydeberg i Østfold og har tre barn. De ble i sin tid et par da han var turnuskandidat og hun ung sykepleier som begge jobbet på sykehuset i Sarpsborg.

Departementsråd Anne Kari Lande Hasle i Helsedepartementet var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar om utnevnelsen av Petter Schou.

NY JOBB: Ingjerd Schous ektemann, Petter Schou, blir ny fylkeslege i Oslo og Akershus.
Ingjerd Schou