Fikk truende brev, så ble boligen ramponert: «Jævla lesbehorer»

Det lesbiske ekteparet ble sjokkert av synet som møtte dem natt til søndag. Nå kan saken bli etterforsket som hatkriminalitet.

SKADEVERK: Flere vegger i huset skal ha blitt tagget ned, og det er gjort omfattende ødeleggelser i familieboligen. Et piano i huset ble tagget med «fitter». Foto: Privat
SKADEVERK: Flere vegger i huset skal ha blitt tagget ned, og det er gjort omfattende ødeleggelser i familieboligen. Et piano i huset ble tagget med «fitter». Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var seint lørdag kveld eller natt til søndag at noen tok seg inn i boligen til ekteparet i Vatne i Sandnes, skriver Stavanger Aftenblad.

- Mye var ramponert inne i boligen, og det er stjålet løsøre og diverse andre eiendeler som tilhører de fornærmede, bekrefter politibetjent Einar Haugland i Sør-Vest politidistrikt overfor Dagbladet.

Ifølge Aftenbladet viser hærverket at inntrengerne også hadde en annen agenda med innbruddet.

Blant annet viser bilder at et piano skal ha blitt tagget med ordet «fitter». I tillegg forteller ekteparet overfor Aftenbladet at de flere ganger har mottatt liknende meldinger som de oppfatter som truende.

Det dreier seg blant annet om et brev.

- Det er en mulig sammenheng. Men vi har ikke noe konkret bevis for det, sier Haugland til Dagbladet.

Grov hets

I brevet som de skal ha mottatt like etter 17. mai, da ekteparet hengte regnbueflagget - et symbol for homofiles rettigheter - utenfor boligen, brukes grovt og nedsettende språk.

Dagbladet har fått tilgang til brevet, som lyder slik:

«Jævla lesbehorer, dere tror dere kan skitne til Norges nasjonaldag med det skitne flagget deres. Vi er et stolt folk, en rik nasjon, dere besudler vår nasjonale arv, jævla homobitcher. Kvinner skal kjenne sin plass, dere trenger en ekte mann.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer