Fikk trussel om å kastes ut på grunn av asylsøkere, i brev med UDI-logo. Nå anmelder kommunen falskneriet

Mannen ble truet med utkastelse fordi asylsøkere skulle overta leiligheten hans.

IKKE FRA UDI:  Brevet er underskrevet av en fiktiv «Mahammad Hussein Hassan».
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
IKKE FRA UDI: Brevet er underskrevet av en fiktiv «Mahammad Hussein Hassan». Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Melding om fraflytting av bolig, m.m.»

Overskriften er kanskje ikke overbevisende, men ellers ser brevet proft ut, som ble sendt til en beboer i en eldrebolig på Herefoss. Saken ble først omtalt i Lillesands-Posten.

«I samarbeid med kommunale myndigheter er det [...] fattet vedtak om at leilighetene på «eldrebustaden» i Herefoss skal benyttes til asylsøkere og flyktninger. »

— Det er forferdelig og helt uforståelig at noen kan finne på å sende ut sånne brev, sier teknisk sjef Halvor Nes i Birkeland kommune til Lillesands-Posten.

Brevet som beboeren mottok hadde UDIs logo i hjørnet. Avsenderen skriver at det er en krevende situasjon for myndigheten som skal finne egnede steder for asylsøkere og flyktninger, skriver NTB.

- Vi orienterer deg derfor om at du må flytte fra din aktuelle bolig innen 14 dager fra dette brevs dato, heter det videre.

Brevet er underskrevet av en fiktiv «Mahammad Hussein Hassan».

- Hvis du får problemer med å skaffe deg en ny bolig innen nevnte frist, kan UDI være behjelpelig med å skaffe deg et rimelig telt som en midlertidig løsning, står det videre før brevet avsluttes med at vedtaket ikke kan påklages.

Kommunen har undersøkt at det ikke er UDI som står bak brevet.

- Brevet er falskt, og vi er kjent med saken. Vi kommer til å anmelde det, for vi ser ganske alvorlig på dette, sier teknisk sjef Halvor Nes i Birkeland kommune til Birkenes-Avisa.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram