Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk trusselmelding - sendte barna på skolen

I natt mottok Rjukan skole en trusselmelding, uten at skolen ble evakuert. Bombehundene fant ingenting

LETER PÅ SKOLEN: Kripos og spesialtrente hunder leter i kveld gjennom bygningene tilhørende Rjukan ungdomsskole. Foto: Denny Omdal
LETER PÅ SKOLEN: Kripos og spesialtrente hunder leter i kveld gjennom bygningene tilhørende Rjukan ungdomsskole. Foto: Denny Omdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Ifølge operasjonsleder Terje Edvardsen ved Telemark politidistrikt mottok skolens rektor en trusselmelding i løpet av natta. Politiet ble gjor kjent med den klokka 08 30 i dag.

Mens skoledagen fortsatte som om ingenting hadde hendt.

- Vi ville finne ut om trusselen var reell. Det var en løpende vurdering som ble gjort, sier Edvardsen.
Rektor ved skolen, Jorunn Dahl, sier at hun valgte å stole på politiets vurderinger.
- Politiet hadde en løpende vurdering, vi har ingen kompetanse på dette. Jeg tenkte at politiet har mest kompetanse, de kan mest om dette, sier hun til Dagbladet.

Like etter klokka 1830 var bombehundene ferdige med å gjennomsøke skolen.
- Nå fikk jeg akkurat melding om at bombegruppa var ferdige. De har gått gjennom skolen fra kjeller til loft. De fant ikke noe der, sier operasjonsleder Edvardsen til Dagbladet.

Politiet har i kveld etablert vakthold ved skolen.

En «vanlig» dag
I 14-tida gikk elevene hjem som normalt.

Kort tid etter ankom Kripos ungdomsskolen på Rjukan. Klokka 16 pågikk det fortsatt søk i bygget med spesialtrente bombehunder.

Søker i bygget
Sier du at elevene ble skoledagen ut, selv om trusselen ble mottatt i morgentimene. Og at trusselen nå vurderes så alvorlig at hunder må gjennomsøke bygget?

- Ja. Men vi henstiller media om å ikke hause opp en slik trussel. Vi har som sagt hatt en løpende vurdering av situasjonen, sier Edvardsen.

- Elevene fullførte skoledagen i dag, og det er en beslutning som er tatt av skoleledelsen og politiet, sier Edvardsen til varden.no.
Rektor Dahl sier det er beklagelig at elevene ikke fikk beskjed om hva som egentlig hadde skjedd før politiet sendte ut en pressemelding.
- Meldingen elevene fikk var at politiet hadde vært på skolen for gjøre undersøkelser. De visste ikke hva som hadde skjedd før det kom i mediene. Dette er beklagelig.

- Trygt på fredag
I en pressemelding skriver politiet:

- Politiet vil i ettermiddag og kveld undersøke skolen og etablere nødvendig vakthold for å sikre at elevene får en trygg skoledag på fredag.

Trusselen skal være fremsatt via en PC. Hva slags type trussel det handler om ønsker ikke politiet å kommentere, heller ikke hvorvidt identiteten til personen som står bak er kjent.
Ifølge rektor ved skolen skal barna møte som vanlig morgen tidlig.

Ved 1730-tiden ble skolen fortsatt gjennomsøkt av to hundeekvipasjer.

SKOLEN STENGT: Rjukan ungdomsskole er nå stengt. Men elevene har vært på skolen i hele dag. Foto: Denny Omdal
SKOLEN STENGT: Rjukan ungdomsskole er nå stengt. Men elevene har vært på skolen i hele dag. Foto: Denny Omdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling