Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eidsvoll:

Fikk tvangstatovert «pikk» på ryggen

To menn er tiltalt for å ha banket opp en mann, og deretter tatovert en penis og teksten «pikk» og «voldtektsmann» på ryggen hans.

SKAL OPP I RETTEN: Den spesielle saken om grov kroppsskade skal opp i Øvre Romerike tingrett 10. desember. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix.
SKAL OPP I RETTEN: Den spesielle saken om grov kroppsskade skal opp i Øvre Romerike tingrett 10. desember. Foto: Vidar Knai / NTB scanpix. Vis mer

10. desember skal Øvre Romerike tingrett behandle en spesiell anklage om grov kroppsskade.

Ifølge tiltalen fant hendelsen sted på Råholt i Eidsvoll 13. desember 2017. De to mennene i 20-åra skal ha slått og sparket en mann mens de gikk til en leilighet i området.

I leiligheten skal de ha tatovert en tegning av en penis, og skrevet ordene «pikk» og «voldtektsmann» på ryggen hans. Dagbladet er kjent med at sistnevnte ord er feilstavet.

En tredje mann er tiltalt for å ha medvirket til grov kroppskrenkelse.

- Alvorlig

- Dette er en sak vi ser alvorlig på. Tatoveringen er en del av tiltalen, og behandles som grov kroppsskade i tillegg til volden, sier politiadvokat Eline Andreassen til Dagbladet.

Hendelsen fant sted for to år siden, og Andreassen forklarer at saken har hatt liggetid både i et annet politidistrikt og hos statsadvokaten.

Politiadvokaten vil ikke gå inn på selve bevisførselen før saken skal opp i retten, men avslører at fornærmedes forklaring, samt bilder av tatoveringen, legeerklæringer og vitneforklaringer vil bli sentralt.

KRIMINELT: Å finne en vikingskatt til 3 millioner ville vært en lykkedag for de fleste, men for George Powell og Layton Davies ble fristelsen for stor. Foto: West Mercia Police. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Kjente den fornærmede

Haakon Borgen er forsvarer for en av de hovedtiltalte. Han ønsker ikke å kommentere detaljene i saken.

- Min klient erkjenner delvis ansvar, sier han.

Forsvareren ønsker ikke å gå inn på hva mannen erkjenner før rettssaken begynner i desember. Han opplyser at klienten kjente til den fornærmede mannen.

John Christian Elden er forsvarer for den andre hovedtiltalte. Han skriver i en SMS at hans klient bestrider å ha utøvet den volden som tiltalen beskriver.

Elden har ikke besvart Dagbladets spørsmål på hva som er relasjonen mellom hans klient og fornærmede, eller hvilken rolle hans klient skal ha hatt i hendelsen.

- Han var til stede

Mannen som er tiltalt for medvirkning erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer Torkil Jan Røseid.

- Han erkjenner at han var på stedet da det skjedde, men ikke at han har vært involvert i noe, sier forsvareren.

Han skal ikke ha hatt noe nært vennskap til de andre involverte.

Bistandsadvokat Nina Elisabeth Seierstad Andresen ønsker ikke å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media