Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk tvillingene hjem

Det var en stor dag for Einar Førde i går. Ikke nok med at han ble ansatt for fire nye år som kringkastingssjef, han fikk også sine nyfødte tvillingjenter hjem fra Ullevål sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentene har ligget til observasjon på sykehuset siden den kompliserte fødselen i jula. De ble født to måneder for tidlig og har tilbrakt deler av det månedlange sykehusoppholdet i kuvøse. Men i går fikk de permisjon, ifølge opplysninger fra sykhehuset.

Einar Førde inviterte i går til pressekonferanse for å svare på spørsmål etter at NRKs styre har bestemt at han får forlenget sin kringkastingssjef-periode med fire år.

Stakk av

Før pressen slapp inn, forsvant imidlertid Førde som en sølvpil ut av møtelokalet. Han hadde ikke til hensikt å delta på orienteringen han selv hadde innkalt til i møterom 2 i Radiohuset på Marienlyst i Oslo.

- Av tungtveiende personlige årsaker blir han ikke til stede, sa fungerende informasjonsdirektør Bente Erlien.

- Har man fått tvillinger, så har man fått tvillinger, sa en annen.

Hjem til svigermor

Førde, som fylte 54 år 20. januar, prioriterte tvillingens permisjon og kona Synnøve Nymo (34). Hun ble utskrevet 3. januar etter å ha tilbrakt de to siste månedene av det kompliserte svangerskapet på Ullevål sykehus.

I går ettermiddag forlot tvillingene sykehuset og endelig var det duket for en koselig hjemmekveld. Førde nøyde seg ikke med tre jenter på velkomstfesten - svigermor var også invitert.

Den andre store begivenheten for Førde måtte styreformann Trygve Ramberg ta seg av:

- NRK er inne i en fornyelsesprosess med ny strategisk utvikling og en utfordrende konkurransesituasjon. Derfor trenger vi kontinuitet i vår øverste ledelse. Einar Førde bør fullføre det arbeidet som er påbegynt, sa Ramberg på pressekonferansen.

Dermed blir Førde sittende to perioder på til sammen 12 år som øverste NRK-sjef. De nye seksårige åremålene ble innført da NRK gikk over til å bli aksjeselskap 1. mai i fjor.

Enda et AS

- Nå skal også NRKs forretningsvirksomhet utskilles til eget aksjeselskap, og vi har engasjert tidligere sjef for Østlandsendingen, Arne Wam, som prosjektleder, kunne styreformannen opplyse.

Enheten som har fått navnet NRK Ekstra, skal være selvfinansierende og ikke finansieres gjennom lisensavgiften.

NRK ekstra vil arbeide med NRKs mange muligheter til blant annet å selge tjenester, leie ut lokaler og utstyr og selge programstoff.