Fikk tvillinger med ulik hudfarge

Jade Buckinghams (25) tvillinger likner ikke i det hele tatt. De er ikke bare forskjellig kjønn – de har forskjellig hudfarge.

IKKE TO DRÅPER VANN: Tvillingene Lavelle (4) og Lanaé (4) likner ikke. Etter noen måneder ble det tydelig at de utviklet forskjellig hudfarge. Foto: NTB / Scanpix
IKKE TO DRÅPER VANN: Tvillingene Lavelle (4) og Lanaé (4) likner ikke. Etter noen måneder ble det tydelig at de utviklet forskjellig hudfarge. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som nyfødte så tvillingene Lanaé (4) og Lavell (4) like ut, men etter noen måneder begynte de å utvikle ulik hudfarge.

- Ettersom Lanaés hår begynte å vokse, la jeg merke til at hun hadde nydelige, mørke krøller, mens Lavell hadde blondt hår og en lysere hudfarge, sier mora Jade Buckingham til den britiske avisa The Independent.

Toeggede tvillinger, som datteren Lanaé og sønnen Lavell, oppstår når to ulike egg er befruktet av hver sin sædcelle. Kvinnen har altså hatt flere eggløsninger i samme menstruasjonssyklus. Tvillingene har like ulik genetikk som søsken.

Folk tror ikke

- Noen ganger, når vi er ute og folk spør, kan de ikke tro at de er tvillinger. Da viser jeg dem bilde der de er nyfødte, forteller alenemora.

I februar 2014, da Jade var 17 år, hadde hun fire spontanaborter etter hverandre. Legene ved Nottingham University Hospital, Nottinghamshire, måtte foreta en utskrapning. Da oppdaget de at Jade hadde en «vaginal septum», som innebærer at det er en skillevegg av vev i skjeden.

Legene fortalte da at tilstanden kunne være medvirkende til spontanabortene, og at hun kanskje ikke kunne bli gravid.

- Jeg ble fortvilet – jeg hadde alltid ønsket å bli mor, sier Jade.

Hennes egen mor tilbød da å være surrogat, men bare ett år seinere ble Jade gravid. I februar 2016 ble Jades og hennes daværende kjærestes eldste sønn Cairo (6) født.

- Jeg hadde vært bekymret for at jeg ikke kunne få barn, og nå var jeg blitt mor til en frisk liten gutt. Det var alt jeg noen gang hadde ønsket meg, sier Jade.

TOK OPPTAK: I podkasten «Åpen journal» får lytterne høre Katarina Flatland føde. Lyd fra: Podimo Vis mer

Gravid med tvillinger

Bare ett år seinere fant Jade ut at hun var gravid igjen, med tvillinger.

- Jeg var overlykkelig da jeg ble gravid med tvillingene, men det var også skummelt, sier Jade.

Det var ved kontroll i 12. svangerskapsuke at de oppdaget at tvillingene hadde hver sin fostersekk og morkake, og dermed at de mest sannsynlig hadde utviklet seg fra to egg. Om egget deler seg tidlig, kan også eneggede tvillinger ha hver sin fostersekk og hver sin morkake.

22 uker ut i svangerskapet sluttet det ene fosteret – jenta, å vokse. Legene ga Jade et valg: å føde begge tvillingene da, hvilket ville innebære at det var usikkert om noen av dem ville overleve. Eller fortsette svangerskapet, vel vitende om at jenta mest sannsynlig ikke ville overleve. Jade fortsatte svangerskapet, og håpet begge ville klare seg.

Fødselen startet i uke 34. Tvillingene ble født ved keisersnitt, og begge var sunne og friske.

Nå er tvillingene blitt fire år.

- De har et elsk-hat-søskenforhold, men jeg ville ikke hatt det på noen annen måte, avslutter Jade Buckingham.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer