Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk tyvegodset tilbake - Og et lite plaster på såret

Tyvene leverte tilbake tyvegodset med en plate melkesjokolade.

 FIKK TYVGODSET TILBAKE:  Disse tyske krigsvåpnene, samt et hakekorsflagg og diverse andre gjenstander, ble tidligere i uka stjålet fra museumet. Lørdag ble de levert i en kasse foran garasjen til NROF Alstahaug-leder Inge Bildøy - sammen med en plate Freia melkesjokolade. Foto: Lars Olve Hesjedal
FIKK TYVGODSET TILBAKE: Disse tyske krigsvåpnene, samt et hakekorsflagg og diverse andre gjenstander, ble tidligere i uka stjålet fra museumet. Lørdag ble de levert i en kasse foran garasjen til NROF Alstahaug-leder Inge Bildøy - sammen med en plate Freia melkesjokolade. Foto: Lars Olve Hesjedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Inge Bildøy hadde ikke særlig stort håp om å få se de tyske krigseffektene igjen. De ble stjålet fra Norske reserveoffiserers forenings krigsmuseum på Åsen i Sandnessjøen tidligere i uken.

- Vi slo tidlig fast at det ikke dreiet seg om guttestreker. Det var brukt kraftig utstyr i innbruddet, sier foreningens leder, Inge Bildøy, til Dagbladet.

Lørdag morgen kom den store overraskelsen: Inge Bildøy sto opp som vanlig, og så ut av vindusruta si.

- Da så jeg mot garasjen, og så sto det jammen en stor pappeske der. Jeg fikk på meg klærne og gikk ut for å se hva det var for noe, jeg var jo spent og nysgjerrig og hadde et lønnlig håp om at noen hadde kommet på gode tanker, forteller Bildøy.

Men selv om håpet bare var lønnlig, kunne Bildøy snart konstatere at tyvene faktisk måtte ha kommet på bedre tanker. For i pappesken fant han samtlige våpen og effekter som var stjålet.

Tyske effekter - Og på toppen av det hele lå det en 100 grams Freia melkesjokolade. Det var vel et plaster på såret, det, sier Bildøy.

Passende nok er det faktisk Bildøys favorittsjokolade det dreier seg om, skriver Helgelands Blad.

Esken med tyvegodset i må ha blitt plassert der i løpet av natten. Effektene - for det meste håndvåpen - ble stjålet mellom tirsdag og torsdag denne uken.

- Vi hadde spekulert i det vide og brede på hva slags folk det var som hadde vært på besøk. Vi har sett på det som et målrettet tyveri. De gikk kun etter tyske våpen og effekter, blant annet et hakekorsflagg. De allierte våpnene ble liggende igjen, sier Bildøy.

Han kan ikke anslå verdien på våpnene som forsvant og så dukket opp igjen, men det dreier seg om åtte-ni håndvåpen der de billigste trolig omsettes på nettet for om lag 3.000 kroner.

Søvnløse netter - Vi har et klenodie som er i fantastisk fin stand, det er en dobbeltløpet signalpistol som ble produsert i et svært lite antall, sier Bildøy.

- Den er kanskje det mest verdifulle vi har. Den forsvant også, men er jo tilbake igjen nå, sier han.

Nå må inngangspartiet ordnes opp etter innbruddet, men så er Bildøy klar for utstilling igjen. Det hadde han ikke trodd for få dager siden.

- Jeg har hatt noen netter uten søvn, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media