Fikk ubåt i trålen

BODØ: De var sikre på at de hadde gjort en kjempefangst, og fått en hval i flyndretrålen. Den eventyrlige fangsten var nemlig sterk nok til å dra den 35 fot lange sjarken bakover. Men det klarer også norske ubåter i Kobben-klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Og det var nettopp en ubåt trålkastet ved Ure i Lofoten ga mannskapet på sjarken «Ke-To». De gjorde store øyne da den 500 tonn tunge og 47 meter lange KNM «Svenner» etter en halv sjømils ferd kom opp til overflaten og la seg inntil båten deres.

Mannskapet på sjarken, tre generasjoner av familien Tetlie fra Sennesvik i Lofoten, fikk en uforbeholden beklagelse fra ubåtkapteinen, som også sørget for kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste og eventuelle småskader. Ifølge Forsvarskommando Nord-Norge skjer slike ting sjelden. Ubåten er normalt i stand til å oppdage trål og garn på sonaren, men fordi trålposen akkurat var i ferd med å bli satt ut, gjorde de det ikke denne gang. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer