Uredd: Verken denne ulven eller Trond Hammeren er av den engstelige typen. Ulven tok turen inn på tunet til Hammeren og der sto huseieren klar med mobiltelefonen og fikk tatt dette bildet. Minutter senere var ulven død. Foto: Trond Hammeren
Uredd: Verken denne ulven eller Trond Hammeren er av den engstelige typen. Ulven tok turen inn på tunet til Hammeren og der sto huseieren klar med mobiltelefonen og fikk tatt dette bildet. Minutter senere var ulven død. Foto: Trond HammerenVis mer

Fikk ulv på terrassen

Tok dette bildet med mobilen fra verandadøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I formiddag var det like før Trond Hammeren satte kaffen halsen.

- Jeg trengte ikke gå så langt. Det var bare å titte opp fra koppen, sier han.

For rett forbi stuedøra hans i Hurdal i Akershus rasket en stor brun ulv.

Forsvant
- Den hadde farge som et rådyr. Jeg tenkte først at det må vel være ei bikkje, sier han.

Først fikk han øye på dyret et stykke unna huset.

- Den nærmet seg huset og gjorde en liten runde, for så å bli borte igjen. Men så kom den tilbake og da hadde jeg kameraet klart, sier Hammeren.

Plystra
Han fikk tatt noen bilder, men igjen ble ulven borte. Etter en tur ut for å lete, vendte Hammeren tilbake til formiddagskaffen.

- Da kom ulven rett forbi og jeg kunne ta bilde med mobiltelefonen fra kloss hold. Jeg tipper den passerte en fire meter unna meg.

- Du var ikke engstelig da?

- Nei jeg var ikke det. Det virket som den var helt rolig og hadde sitt å drive med. Jeg plystra på den og da spisset den ørene nysgjerrig. Men da var den så tett på meg at den ikke enset meg.

Usannsynelig
Turen over tunet til Hammeren skulle bli den siste for ulven. Et jaktlag hadde allerede fått fellingstillatelse på ulven og var i gang med jakta.

- Jeg visste ikke at de jaktet. Men etter det første bildet ringte jeg til en bekjent i viltmiljøet. Han fortalte at de var bare ei mil unna og jaktet ulv.

Jaktlaget tok seg til gården og bare minutter senere var ulven død.

Det ble gitt fellingstillatelse på ulven etter at den de siste dagene har tatt fire sauer. Ulven er trolig et streifdyr -  et dyr som ikke tilhører en flokk med fast revir.

Gården til Hammeren ligger i Hurdal i Akershus. Dette er utenfor den såkalte ulvesonen som Stortinget har definert.

- Jeg har ikke sett ulv i vill tilstand før. At det skulle dukke opp ulv på gårdsplassen er jo i utgangspunktet helt usannsynelig, sier Hammeren