Fikk ut nesten en million etter DNB-svikt

Mann dømt til ti måneders fengsel.

 DØMT FOR Å UTBYTTE DNB-FEIL I NETTBANK:  Den Norske Bank har flyttet inn i nytt hovedkontor i Barcode i Bjørvika i Oslo siden nettbanksvikten og svindelen som nå er pådømt i Oslo tingrett. Ilustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix.
DØMT FOR Å UTBYTTE DNB-FEIL I NETTBANK: Den Norske Bank har flyttet inn i nytt hovedkontor i Barcode i Bjørvika i Oslo siden nettbanksvikten og svindelen som nå er pådømt i Oslo tingrett. Ilustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er dømt til ti måneders fengsel i Oslo tingrett etter at han utnyttet en teknisk svikt i DNBs nettbanksystemer og forsynte seg med nesten en million kroner.

Mannen fikk på forskjellige måter trukket over sitt eget Visa-kort med til sammen 895 146 kroner mellom 1. juni og 20. august i 2010.

Ifølge mannens advokat kom den domfelte tilfeldigvis over en feil hos banken som førte til at han fikk tilgang til pengene.

- Syk og spillegal I denne perioden skal han ha vært syk og spillegal. Transaksjonene til mannens konto ble gjennomført uten at det skjedde en saldokontroll.

Noe av pengene brukte han på spill hos Norsk Rikstoto, mens mye av pengene fikk stå ubrukt, melder VG.

Den 48 år gamle mannen har erkjent de faktiske forholdene, men ikke straffskyld.

(NTB).