- BEKLAGER: Lars Tangen beklager at han kommenterte utseendet til PRESS-leder Tirill Sjøvoll eller en debatt om kroppspress hvor de begge deltok. - Jeg følte at hun lo av meg, sier Tangen.
- BEKLAGER: Lars Tangen beklager at han kommenterte utseendet til PRESS-leder Tirill Sjøvoll eller en debatt om kroppspress hvor de begge deltok. - Jeg følte at hun lo av meg, sier Tangen.Vis mer

Fikk utseendekommentarer på Facebook etter å ha deltatt i debatt om kroppspress

- Det er jo nesten litt ironisk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha deltatt i en debatt om sexpress og kroppsidealer blant barn og ungdom på NRK torsdag kveld kommenterte blogger Lars Tangen utseendet til Tirill Sjøvoll, leder for PRESS, på Facebook.

«Se fra 27 min av. OMG. Hun med kanintenne som hater reklame og retusjering og sånt, klikket på meg etter at jeg snakket, og jeg skjønte jo ikke hva hun mente en gang. Hun er sikkert bare frustrert fordi NRK ikke retusjerer livesendinger» skrev han.

Kommentaren skapte reaksjoner og Tangen valgte etter noen timer å slette innlegget.

- Jeg valgte å slette hele facebookinnlegget i dag, fordi jeg hadde skrevet det spontant og uten å tenke først, skriver Tangen i en e-post til Dagbladet.

- Følte meg latterliggjort Han forteller at han ble provosert over at Sjøvoll tilsynelatende lo og apet etter ham og Petter Pilgaard da de snakket.

- Det var umodent gjort av henne, men det var også svært feil av meg å kommentere hennes utseende på den måten jeg gjorde. Det beklager jeg. Jeg føler at hun forsøkte å latterliggjøre meg, sier Tangen.

Tirill Sjøvoll sier at selv om det aldri er hyggelig å få slike kommentarer om eget utseende, tar hun seg ikke nær av utspillet til Tangen.

- Det er jo nesten litt ironisk at en slik kommentar kommer etter en debatt om nettopp det at det forventes så mye av barn og unge i forhold til utseende. Vi snakket også om mobbing i sosiale medier. Vi ser dette i et større perspektiv og hver eneste dag opplever barn og unge å få kommentarer om kropp og utseende, sier PRESS-lederen.

- Høye krav Sjøvoll kan ikke huske å ha ledd av Tangen da han snakket under debatten, men innrømmer at hun nok fliret litt av noen av utsagnene til både Tangen og Pilgaard.

- Det er klart de fleste unge er opptatt av utseende, men det er viktig at de vet at de ikke trenger å leve opp til de idealene som fremstilles i retusjerte reklamer, sier hun.

Hun understreker at hun respekterer både Tangen og Pilgaards meninger, men opplever at veldig mange unge forteller om et kroppsideal som er vanskelig å leve opp til og at en merking av retusjerte bilder i alle fall vil gjøre dem litt lettere å svelge.

- Tangen har sikkert en del høyere krav til utseende enn det jeg har og at jeg ikke lever opp til de kravene, det er helt greit, sier Sjøvoll.

- DUMT GJORT: Blogger Lars Tangen innrømmer at det var feil av ham å kommentere Tirill Sjøvolls utseende på Facebook. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet
- DUMT GJORT: Blogger Lars Tangen innrømmer at det var feil av ham å kommentere Tirill Sjøvolls utseende på Facebook. Foto: Lars Myhren Holand / Dagbladet Vis mer