Fikk utslett på ferie - døde brått

Drømmeferien til Karibia ble alle foreldres verste mareritt.

SYK: Da Ace utviklet blødninger i huden, tok mora ham med til akuttmottaket. Her avbildet i senga på Queen Elizabeth-sykehuset på Barbados. Foto: Go Fund Me
SYK: Da Ace utviklet blødninger i huden, tok mora ham med til akuttmottaket. Her avbildet i senga på Queen Elizabeth-sykehuset på Barbados. Foto: Go Fund Me Vis mer
Publisert

21. desember fløy åtte år gamle Ace Rewcastle til øya Barbados i Karibia sammen med mora Amber Field.

Mor og sønn så fram til det som etter planen skulle bli drømmeferien - med late dater i sola og bading i Det karibiske hav.

Ferieturen ble imidlertid Ambers verste mareritt, skriver The News - lokalavisa i hjembyen Portsmouth.

Blødninger i huden

Tirsdag 3. januar oppdaget mora et utslett på åtteåringens kropp. Aces tilstand ble stadig verre, og seinere samme dag ble han fraktet til Queen Elizabeth-sykehuset med mistanker om hjernehinnebetennelse.

- Ace ble veldig dårlig mandag. Først trodde vi det var på grunn av det varme været, men så dukket det opp blødninger i huden. Tirsdag kveld tok jeg ham til akuttmottaket hvor det ble tatt masse tester, skriver mora Amber i et åpent Facebook-innlegg.

Blødninger i huden, også kalt petekkier, er ifølge Store medisinske leksikon et sikkert tegn på mangel av blodplater, eventuelt blodplater med defekt funksjon - eller økt kapillarskjørhet, for eksempel som følge av alvorlig vitamin C-mangel eller allergi.

Hun forteller at det ble utført en beinmargsprøve som ble sendt til Canada for analyse. Samtidig hyller hun legene på det karibiske sykehuset. På dette tidspunktet var planen at sønnen skulle fraktes hjem til Storbritannia for videre oppfølging.

Det skulle det ikke bli tid til.

Hjemme i Portsmouth oppretter venner av familien en innsamling på nettstedet GoFundMe, for å kunne betale for sykehusutgifter og trygg transport tilbake til Storbritannia.

- Ingen hjerneaktivitet

Den neste oppdateringen fra mora er imidlertid av en annen karakter. Bare tre dager seinere, 9. januar, forteller hun åpent om at Ace har blitt rammet av hjerneslag:

- Han responderer ikke og viser ingen tegn til hjerneaktivitet, skriver mora i et nytt innlegg.

Dagen etter kommer svaret fra Canada. Beinmargsprøven viser ifølge mora at åtte år gamle Ace Rewcastle har akutt myelogen leukemi.

- Stakkars gutten min, han er bare åtte år gammel og fikk ikke sjansen til å kjempe mot denne forferdelige kreften. Ace, jeg er så lei meg for at dette skjedde med deg. Jeg ville tatt din plass på ett sekund hvis jeg kunne, skriver Amber i en post datert 10. januar.

Ace blir kort tid seinere erklært hjernedød.

Hun forteller at familie og nære venner er på vei til øya i Det karibiske hav for å ta farvel med sønnen.

«La ham hvile»

Fredag 13. januar. Amber skriver at hun har fått beskjed om at hun ikke får lov til å skru av respiratoren som holder sønnen kunstig i live.

Selv om sykehuset på øya ønsker å oppfylle hennes ønske, setter de lokale myndighetene ned foten, hevder mora.

- Min stakkars gutt er hjernedød. Han vet ikke at han er her, han vet ikke at vi er her - og de holder kroppen hans i live tross alle infeksjonene han blir rammet av på grunn av det lave immunforsvaret.

Amber avslutter innlegget med: «La ham hvile.»

14. januar dør åtte år gamle Ace på Queen Elizabeth-sykehuset på ferieøya Barbados.

«God natt, Acey Pops. I dag gikk naturen sin gang. Du er hele min eksistens og jeg vil elske og huske deg fram til jeg tar mitt siste åndedrag.»

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer