TAR BETENKNINGSTID: Christian Haugland svarte med svak stemme da han sa han ville ta betenkningstid etter å ha fått opplest dommen om 19 år i fengsel. Tegning: Fedor Sapegin
TAR BETENKNINGSTID: Christian Haugland svarte med svak stemme da han sa han ville ta betenkningstid etter å ha fått opplest dommen om 19 år i fengsel. Tegning: Fedor SapeginVis mer

Fikk varm klem av moren

Christian Haugland vil ta betenkningstid etter at han ble dømt til 19 år i fengsel. Hilda Festes pårørende er fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Christian Haugland fikk en varm klem av sin mor etter at dommen var opplest.

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier på vegne av sin klient at det var veldig tungt for den unge mannen å høre opplesningen av den alvorlige dommen.

- Nå er han domfelt for voldtekt og drap. Retten har som konsekvens av det utmålt en streng straff på 19 år i fengsel. Vi har likevel fått medhold i at hans lave alder skulle få betydning for straffeutmålingen. Han vil få råd av oss og vi skal bruke de 14 dagene vi har på oss til å vurdere ankespørsmålet, sier Knudsen.

Statsadvokat og aktor Gert Johan Kjelby sier at han mener dommen er grundig i forhold til skyldspørsmålet.

- Ikke dramatisk
- Når det gjelder straffeutmålingen har retten tatt hensyn til tiltaltes unge alder. Vi har fått et avvik på to år i forhold til vår påstand, men det er ikke dramatisk på noen måte. Vi vil likevel vurdere dette sammen med riksadvokaten, sier Kjelby.

Nevøene til Hilda Feste, Egil Aadland og Per Arne Rød, sier at de er fornøyd med dommen.

Familien fornøyd
- Jeg vil si at dommen er solid og vel gjennomdrøftet. Retten har ikke funnet noen formildende omstendigheter. Vi har fått en dom som uten tvil har avklart hvem som var gjerningsmann. Det var vært viktig for oss, sier Aadland.

- Vi regnet med at straffeutmålingen ville komme i det øvre sjiktet. Samtidig blir antall år nesten helt uten mening for oss. Nå håper vi at det ikke blir en ny runde i retten. Det er viktig for familien å komme tilbake til en normal tilstand, sier Rød.

De to nevøene sier at saken har vært en voldsom belastning for familien.

DREPT: Hilda Feste ble voldtatt og drept 1. januar i år. Foto: Privat
DREPT: Hilda Feste ble voldtatt og drept 1. januar i år. Foto: Privat Vis mer