Fikk varsler - ville ikke høre kritikk

Biskopen ba sine ansatte om å «ikke å betone det problematiske før den 28. februar». Dagen etter utløper fristen for å sende ny medlemliste til myndighetene, som betaler ut trosstøtte.

EN TID FOR ALT:  I en e-post Dagbladet har fått tilgang til, skriver biskop Bernt Eidsvig i Oslo katolske bispedømme: «Det kommer en tid for en analyse og kritisk gjennomgang av hva som er skjedd, og akutte spørsmål utover dette besvarer jeg selvsagt gjerne, men jeg ber dere i felles interesse ikke å betone det problematiske før den 28. februar.» 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
EN TID FOR ALT: I en e-post Dagbladet har fått tilgang til, skriver biskop Bernt Eidsvig i Oslo katolske bispedømme: «Det kommer en tid for en analyse og kritisk gjennomgang av hva som er skjedd, og akutte spørsmål utover dette besvarer jeg selvsagt gjerne, men jeg ber dere i felles interesse ikke å betone det problematiske før den 28. februar.» Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag 7. desember 2014 mottok biskop Bernt Eidsvig et varsel fra bispedømmets egen jurist om mulige straffbare forhold knyttet til registreringssaken.  

Samme dag møtte Eidsvig fem ansatte i Oslo katolske bispedømme (OKB), som varslet biskopen om sin bekymring for kirkeledelsens eget arbeid med å rette opp medlemsregisteret. Han bekrefter dette selv i et brev som nylig har gått fra OKB til Fylkesmannen, som fører tilsyn med kirkas opprydning i medlemslistene.

Få dager seinere, torsdag 12. desember, sender så Eidsvig ut en redegjørelse om saken, til samtlige prester, klostre og ansatte - med følgende formaning:

«Det kommer en tid for en analyse og kritisk gjennomgang av hva som er skjedd, og akutte spørsmål utover dette besvarer jeg selvsagt gjerne, men jeg ber dere i felles interesse ikke å betone det problematiske før den 28. februar.»

- Preg av dekkoperasjon Medlemslistene som danner grunnlaget for kommune- og statstilskudd for 2015, skulle da være innlevert myndighetene seinest dagen etter biskopens frist - nemlig 1. mars 2015. Det er også et poeng i redegjørelsen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer