Fikk veer - ble rundstjålet

Shahnaz Ashrasi fikk veer på t-banen og ble frastjålet håndveska med 32 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På fredag gikk solskinnshistorien om Shahnaz Ashrasi landet rundt. Shabnaz fikk veer to uker ør tiden, og store deler av Oslos T-banetrafikk stanset opp da veslejenta plutselig meldte sin ankomst fredag ettermiddag. Den vordende mamma satt nemlig på T-banen da veene startet.

Fødselsterminen var først 26. februar, og den vordende moren hadde planene klare for dagen. Sammen med sin førstefødte datter tok hun T-banen mot sentrum fra Røa der de bor.

- Hun skulle kjøpe utstyr til babyen. Midtveis på turen startet veene. Folk var snille og hjalp til, sier ektemannen David Jahani.

Alt er bare bra

Han forteller at alt står bra til med mor og barn, selv om den lille må ligge i kuvøse inntil videre. Hun ble født ved keisersnitt kl.16.40 i går på Ullevål sykehus etter noen dramatiske formiddagstimer. Klokka 13.25 fikk togføreren av Østerås-banen beskjed fra passasjerer om at en fødsel var på gang i en av vognene.

Sjåføren varslet ambulanse, og kjørte deretter uten stans til Majorstua stasjon. Der måtte den fødende kvinnen vente ett kvarter i vogntoget før ambulansen ankom. Fordi toget ble parkert på stasjonen, stanset all trafikk østover i den tida det tok. Men ingen viste sure miner...

Frastjålet 32000

Et skår i gleden er det likevel.

- I oppstusset glemte Shahaz håndveska si. I den lå det 32000 kroner i fødselsspenger fra trygdekontoret. Jeg har meldt fra om dette, sier ektemann David Jahni.

Oslo Sporveier lette i går etter håndveska, men noen har sett sitt snitt til å ta veska i kaoset som oppsto: - Våre vektere kikker etter veska. Dessverre har vi en del lommetyver. Hvis noen har tatt vare på veska, vil jeg oppfordre dem til å levere den til Oslo Sporveier, slik at vi får gitt den tilbake, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo Sporveier.

- Folk har tatt det humoristisk og synes det var en grei måte å bli forsinket på. Dette er jo ikke hverdagskost, sier han.

I går forsikret han seg om at alt sto vel til med de spesielle passasjerene etter fødselen.

- Vi sender blomster til mor og barn så snart butikken åpner på mandag, sier informasjonssjefen.

STANSET T-BANENE: Veslejenta veier 3,2 kilo og må ligge i kuvøse inntil videre. Lite vet hun om at mye av T-banetrafikken stanset opp da hun meldte sin ankomst.