- Fikk vite alt før han tilsto

STAVANGER (Dagbladet): Ingen av opplysningene som framkommer i fetterens tilståelse, binder ham konkret til drapet. Dette var hovedbudskapet til forsvarer Sigurd Klomsæt i hans prosedyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og GEIR SELVIK

Klomsæt mener at fetteren fikk vite alle detaljer om drapet lenge før han tilsto.

Han fikk kjennskap til en rekke opplysninger lenge før pågripelsen, fordi han var i nær familie med Birgitte Tengs.Han var flere ganger på åstedet og så med egne øyne slepespor, en blodig stein på funnstedet og andre steiner som lå der Birgitte Tengs ble funnet.Under fengslingsmøtet opplyste politiinspektør Gro Rossehaug alle viktige detaljer om drapshandlingen og funn på åstedet. Både fetteren og avhører Stian Elle hørte dette. Hun omtalte drapshandlingen, og redegjorde i detalj om at Birgitte ble kvalt, voldtatt, utsatt for omfattende stump vold, trolig med stein. Hun opplyste også om slepesporet, og at hun til slutt var slått med en 23 kilo tung stein mot hodet på stedet hun ble funnet. Politiet prøvde aldri å få retten til å gi advokat Arvid Sjødin restriksjoner på hva han kunne fortelle sin klient. Sjødin gjennomgikk en rekke dokumenter, deriblant deler av obduksjonsrapporten med fetteren.

Stemmer ikke

- Et avgjørende moment i denne saken er om tiltalte har fortalt ting han ikke kunne vite uten selv å være gjerningsmannen, sa Sigurd Klomsæt i sin prosedyre. Han understreket at til tross for at fetteren satt med detaljkunnskap om drapet, har han likevel forklart seg uriktig om vesentlige detaljer, blant annet hva slags klær hun hadde på seg. Han har også gitt uriktige opplysninger om hvordan Birgitte Tengs ble funnet og om hvordan klærne og sekken hennes lå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer