Fikk vite at datteren var den siste som ble drept

Unni Espeland Marcussen leste på nettet at datteren Andrine Bakkene Espeland (16) var den aller siste som ble drept på Utøya.

MISTET DATTEREN: I går fikk Unni Espeland Marcussen vite at hennes datter Andrine var den siste som ble drept på Utøya. Foto: Anita Arntzen
MISTET DATTEREN: I går fikk Unni Espeland Marcussen vite at hennes datter Andrine var den siste som ble drept på Utøya. Foto: Anita Arntzen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andrine Bakkene Espeland (16) var den aller siste som ble drept på Utøya. Det fant moren Unni Espeland Marcussen ut i går.

I går ble tiltalen mot Anders Behring Breivik offentliggjort. Her navngis drapsofrene kronologsik etter når de ble drept.  

- Vi mener vi har god oversikt over rekkefølgen drapene skjedde i, sier Svein Holden. 

Etterforskerne har kommet fram til dette gjennom å nøste sammen et puslespill basert på blant annet tiltaltes forklaring, vitneobservasjoner på øya og trafikkdata, får Dagbladet opplyst.

Men Unni Espeland Marcussen, mor til 16 år gamle Andrine, var ikke blitt informert om at datteren var den aller siste som ble drept. Det fant hun ut på egen hånd. 

Dansk nettsted - Det har vært en tøff dag. Jeg var ikke forberedt på at det skulle bli så tøft, sier hun til Dagbladet. Før tiltalen ble forkynt for gjerningsmannen, leste bistandsadvokaten hennes opp for henne det som var skrevet om datteren. Men bistandsadvokaten hadde ikke fått tilgang til hele tiltalen, bare avisnittet som beskriver hvordan Andrine ble drept. På et dansk nettsted fant Unni Espeland Marcussen en usladdet versjon av tiltalen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer