- Fikser juksemotorer på under en time

Volkswagen har en plan - starter i Norge i januar.

 STARTER I JANUAR:  Volkswagen har en en plan for hvordan de skal justrere dieselmotorer med feil utslippstall. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.
STARTER I JANUAR: Volkswagen har en en plan for hvordan de skal justrere dieselmotorer med feil utslippstall. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske bilgiganten Volkswagen hevder det vil ta mindre enn en time å fikse europeiske biler rammet av utslippsjukset.

Oppgraderingen av de første bilene vil trolig starte i januar 2016, opplyser den norske Volkwagen-importøren, Møller Bil, på sine hjemmesider.

VW har lovet å fikse 11 millioner biler på verdensbasis, som er utstyrt med programvare som gjør det mulig å jukse med NOX-utslippstestene.

For tolitersmotoren vil det bare kreve en programvareoppdatering som tar en halvtime å installere, uttaler bilprodusenten onsdag.

1,6-litersmotoren vil bli utstyrt med et rutenett som vil forbedre motorens effektivitet, noe som vil ta mindre enn en time. Et forslag til 1,2 litersmotorene vil komme. Tiltakene vil bare gjelde i Europa, og skal være ferdig innen utgangen av neste år.

Ikke nye motorer
Det amerikanske miljødirektoratet EPA har ifølge Chicago Tribune oppgitt at i alle fall disse amerikanske Volkswagen-modellene er utstyrt med juksemotoren:

• Jetta (årsmodellene 2009-2015)

• Beetle (2012-2015)

• Beetle Convertible (2013-2015)

• Audi A3 (2010-2015)

• Golf (2010-2015)

• Golf Sport Wagen TDI (2015)

• Passat (2012-2015).

Volkswagen opplyste i sin uttalelse at nye modeller med såkalte Euro 6-dieselmotorer som selges i EU skal overholde både juridiske krav og miljøkrav.

I Norge har Volkswagen i en årrekke vært det mest solgte personbilmerket, med Golf som den mest populære personbilen.

(NTB-AP).