-  Fikset 4,4 mill. på konas signatur

En forretningsmann (45) er tiltalt for grovt bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal ha fått utbetalt 4,4 millioner kroner i Sparebanken Bien i Oslo ved å forfalske konas underskrift.

45-åringen, som på det aktuelle tidspunktet hadde adresse i Oslo, er i tillegg til bedrageriet tiltalt for flere tilfeller av dokumentfalsk.

Etter det Dagbladet får opplyst var kona, som er direktør, totalt uvitende om at mannen angivelige misbrukte hennes underskrift i stor stil.

Betrodd kunde

Ifølge statsadvokatens tiltalebeslutning har de påståtte grove bedrageriene kunnet la seg gjennomføre ved at forretningsmannen, som var en betrodd kunde, overfor banken brukte forfalskede dokumenter ved flere anledninger. Dokumentene ble i sin tur brukt som sikkerhet for i alt fem lån på til sammen 4 380 000 kroner.

Det var enten gjeldsbrev/pantobligasjoner eller avtale om såkalt realkausjon 45-åringen konkret skal ha undertegnet med konas navn.

Det første lånet på angivelig falske premisser skjedde over et tidsrom på bare 16 måneder. Det første lånet ble tatt opp i mars 2000, og var på 950 000 kroner. Det siste lånet var på 1,4 millioner, og ble tatt opp sommeren 2001.

Lyktes ikke

45-åringen skal ha hatt til hensikt å tilbakebetale lånene, men lyktes ikke før banken anmeldte ham til Oslo-politiet.

Ifølge statsadvokaten er bedrageriet grovt på grunn av beløpets størrelse, og fordi det foreligger et særlig brudd på den tillit 45-åringen hadde opparbeidet seg i nettopp Sparebanken Bien.

Straffesaken er berammet i Oslo tingrett til 9. januar 2006. Saken er tidligere blitt utsatt tre ganger, fordi et sentralt vitne har hatt sykdomsforfall.