Fikset stemmer for Bush

NEW YORK: - Jeg er soldat. Jeg handler etter ordre. Det forklarer en republikansk valgmedarbeider som gikk inn i databasen til valgadministrasjonen i Seminole fylke og skaffet riktig velgeridentifikasjon til republikanske forhåndsstemmer, slik at de kunne godkjennes av valgstyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitneprovet fra valgmedarbeideren i Seminole, Michael Leach, kan koste George W. Bush tusenvis av Florida-stemmer hvis retten gir demokratene medhold i at republikanernes «reparering» av forhåndsstemmene var ulovlig, og avviser alle forhåndsstemmene.

I en edfestet erklæring har Leach forklart at han ble bedt av lederen for valgstyret i Seminole County om å komme til valgadministrasjonens kontor for å rette opp en feil gjort av det republikanske partiet i Florida.

Han hadde ikke selv gjort seg opp noen mening om det han gjorde var lovlig eller ulovlig.

Først kastet

Forhåndsstemmene ble opprinnelig avvist, men ble godkjent etter at valgstyrets republikanske leder hadde grepet inn, og Michael Leach hadde skaffet riktig velgeridentifikasjon fra databasen. Demokratenes forhåndsstemmer, som manglet velgeridentifikasjon, fikk ikke samme behandling.

- En hyperteknisk bagatell, sier republikanerne, og avviser at det har foregått noe ulovlig.

Selv om Gore eller partiet sentralt ikke er saksøker i sakene i Seminole og Martin County, klynger han seg til håpet om at han enten vinner en av disse sakene, eller at han skal få medhold i sin anke til Floridas høyesterett.

Hittil har han tapt alle saker han har anlagt i Florida.

Skytteltrafikk

Advokatene gikk i går i skyttel mellom de to rettssalene hvor Seminole- og Martin-saken blir behandlet. Selv om det er to forskjellige saker som administreres av to forskjellige dommere, er flere av advokatene engasjert i dem begge. Når den ene retten tar pause, løper de over til neste rettssal for å fortsette der.

Ingen vil i dag driste seg til å spå utfallet av rettssakene. Det eneste som er sikkert er at uansett hva som skjer, vil de til slutt havne i Floridas høyesterett.

Gore sier at han fortsatt har en 50- 50 sjanse til å vinne valget. Men amerikanerne begynner å bli lei av Gore. I en meningsmåling offentliggjort av CNN sier 52 prosent at Gore nå gir et ufordelaktig inntrykk. I en meningsmåling fra Gallup og NBC sier nesten 60 prosent at det er på tide at Gore gir opp.

<B>SKAM:</B> Demokrater i Tallahassee i Florida mener republikanere bør skamme seg fordi republikanske forhåndsstemmer ble fikset av republikanske valgmedarbeidere.