Fiktiv ti-åring avslører over tusen pedofile på nett

Menn betaler fattige barn for å kle av seg på chatterom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nederlandske barnerettighetsorganisasjonen, Terre des Hommes, fersket over tusen pedofile menn fra hele verden da de opprettet en fiktiv chatteprofil under navnet «Sweetie».

Fra et havnelager i Amsterdam gav aktivister fra organisasjonen seg ut for å være en ti år gammel filippinsk jente.

- Så snart vi logget oss på haglet forespørslene inn, forteller prosjektleder Hans Guyt i en promoteringsvideo for prosjektet.

Han mener problemet vil vokse om vi ikke handler snart.

- Vestlige menn som betaler for å ha webkamera-sex med mindreårige er fortsatt en skjult industri som kun kan nåes fra innsiden, forteller han.
 
Aktivisten frykter at fenomenet vil utvikle seg på samme måte som barnepornografien og bli til en millionindustri.

Bare seks er tatt FBI estimerer at over 750 000 pedofile i dag misbruker barn på nett, likevel er bare seks personer noensinne pågrepet for nettpedofili.

 - De pedofile sitter trygt hjemme i stuen sin, de behøver ikke lenger reise noe sted for å misbruke barna. Mange oppsøker mindreårige på nettet om morgenen, voldtar dem virtuelt for så å dra på jobben sin som om ingenting har skjedd, forteller en av etterforskerne i videoen til Terre des Hommes.

Ved bruk av barnerettighetsorganisasjonens «undercover»-metode håper aktivistene nå at barnemisbruk på nett skal bli en mindre trygg aktivitet.
 
En av chattene mellom «Sweetie» og en bruker begynner med at den fiktive jenta spør: «Hva vil du se?»

Brukeren på chattforumet svarer: «Deg.»

Sweetie skriver tilbake: «Hva betaler du for?»

Og brukeren skriver: «Nakenhet.»

Ettersom samtalen fortsatte avtalte de en avgift på 120 kroner for tjenesten, «Sweetie» spør etter mannens Skype-konto, men tar ikke samtalen noe lenger.

Guyt forteller at Terre des Hommes ikke behøvde å hacke noen av brukernes datamaskiner fordi de ved hjelp av identifiserende informasjon kunne spore opp de kriminelle.

Resultatene av prosjektet deres med de identifiserte mennene er nå levert til den internasjonale etterforskningsgruppen Interpool.