Fildelere stiller til valg i Sverige

«Piratpartiet» gir blaffen i alle andre spørsmål enn fildeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Første nyttårsdag startet en gruppe fildelere «Piratpartiet». Partiets mål er å slippe fildelingen fri og avskaffe opphavsretten.

- Riksdagen og regjeringen vil kriminalisere 1 200 000 svensker. De gamle partiene duger ikke lenger, sa initiativtager Rickard Olsson til Dagbladet.no etter stiftelsen.

Klokken 15.30 i dag svensk tid ble det klart at partiet hadde fått de nødvendige 1500 underskrifter for å stille til høstens riksdagsvalg. Antallet medlemmer er nå oppe i 1100.

- Mange brenner for disse spørsmålene. Vi har vært ute på byen og samlet inn navn. Det er ikek alle som tør å skrive under, de føler seg anklaget, sier partileder Rickard Falkvinge til Aftonbladets nettutgave.

- Hva mener dere om kjernekraftspørsmålet, spør Aftonbladet (kjernekraft er et hett politisk stridstema i Sverige, red. anm.)

- Vi tar ikke opp andre spørsmål. Det er meningen. Vi synes ikke det er vesentlig om det er 18 eller 19 prosent moms på bøker. Det viktigste er retten til privatliv, sier Falkvinge.

Partiet har så langt ikke ett eneste øre i partikassa, men har høye ambisjoner.

- Vårt mål er å komme inn i Riksdagen. Der satser vi på å få en vippeposisjon.

STORE MÅL: Piratpartiets leder Rickard Falkvinge ønsker å kommer i vippeposisjon i det svenske parlamentet.