Filippinene frykter terrorangrep i påsken

15 000 politimenn utplassert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinske myndigheter hevder å ha avverget et terrorangrep mot Manila i påsken. Men hovedstaden er fremdeles i høy beredskap.

Rundt 15.000 politimenn er utplassert i hovedstaden, spesielt i tilknytning til busstasjoner, båthavner og flyterminaler, opplyser Manilas politisjef Avelino Razon. Han oppfordrer befolkningen til å være på vakt gjennom hele høytiden.

Den nasjonale politisjefen Arturo Lomibao ber alle som transporterer passasjerer, om at ingen skal slippes om bord i kjøretøy eller fartøy før bagasjen deres er grundig undersøkt.

Sekker med eksplosiver

Onsdag opplyste militæret at de har avverget et bombeangrep som skal være planlagt av den militante gruppen Abu Sayyaf. Ifølge talsmannen oberst Buenaventura Pascal ble det tirsdag, i forbindelse med pågripelsen av en muslimsk militant, funnet ti sekker med eksplosiver og 18 blikkbokser med hjemmelagede tennmekanismer.

- Eksplosivene skulle brukes mot mål i sentrum av Manila i påsken, ifølge Pascal.

Abu Sayyaf har truet med hevnaksjoner etter at 22 medlemmer av gruppen ble drept under et fengselsopprør i forrige uke.

Advarer

Britiske myndigheter advarte onsdag sine borgere om risikoen ved å oppholde seg på Filippinene. Ifølge den britiske ambassaden er terrorister «i den avsluttende fasen av planleggingen av et angrep som kan skje når som helst.»

Storbritannia advarer spesielt mot å reiste til Mindanao og Sulu-øygruppen, der militæret fortsetter sine aksjoner mot muslimske grupper, men understreker at det er stor fare for terroraksjoner overalt på Filippinene.

Også amerikanske myndigheter har oppdatert sine reiseråd, og slår fast at det er fare for terroraksjoner fra Abu Sayyaf-gruppen.

På samme tid i fjor opplyste filippinske myndigheter at de hadde avverget en terroraksjon på størrelse med angrepene i Madrid 2004. (©NTB)