PÅTROPPENDE: Rodrigo Duterte. Foto: REUTERS / Erik De Castro / NTB scanpix
PÅTROPPENDE: Rodrigo Duterte. Foto: REUTERS / Erik De Castro / NTB scanpixVis mer

«Filippinenes Trump» vil beklage at han kalte paven «sønn av en hore»

- Han trenger virkelig å forklare seg for paven og be om unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinenes påtroppende president Rodrigo Duterte vil reise på besøk til Vatikanet for å gi en personlig unnskyldning til paven etter å kalt ham «sønn av en hore».

- Han har gjentatte ganger sagt at han ønsker å besøke Vatikanet uansett om han skulle vinne eller tape. Ikke bare for å hylle paven, men han trenger virkelig å forklare seg for paven og be om unnskyldning, sier en Peter Lavina, Dutertes talsmann, til journalister i Davao.

Duterte, som i en årrekke har vært ordfører i Davao, vant presidentvalget på Filippinene mandag, etter en valgkamp der han har langet ut mot autoriteter.

Han er blitt omtalt som «Filippinenes Trump».

I talen hvor han kunngjorde at han ville forsøke å bli landets president, anklagde Duterte pave Frans for å forårsake trafikkork i Manila da han besøkte det hovedsakelig katolske landet i fjor.

- Det tok oss fem timer å komme fra hotellet til flyplassen. Jeg spurte hvem som skulle komme. De sa de var paven. Jeg ville ringe ham å si: Pave, sønn av en hore, dra hjem. Ikke besøk oss mer, sa Duterte i talen.

Katolske ledere på Filippinene fordømte Dutertes kommentarer, men det hadde liten innvirkning på den kontroversielle ordførerens popularitet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram