Filippinsk gerilja tok 15 nye gisler

Den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen utsatte henrettelsen av tre amerikanske gisler i dag. Samtidig tok de 15 nye gisler, hovedsakelig barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det to uker gamle gisseldramaet nådde et vendepunkt tidligere i dag. Først utsatte geriljaen den planlagte halshuggingen av tre gisler, deretter melder filippinske myndigheter at 15 nye gisler har blitt tatt.

De nye gislene er hovedsakelig barn, og ble kidnappet i byen Lantawan, sør i Filippinene.

Til sammen skal geriljaen holde 35 gisler, hvor tre av dem er amerikanere. I dag ble henrettelsen av misjonærparet Gracia og Martin Burnham, sammen med turisten Guillermo Sobero, utsatt på ubestemt tid.

De tre amerikanske gislene skulle henrettes ved halshogging i sekstida i morges hvis ikke de filippinske myndighetene gikk med på å la en malaysisk tjenestemann forhandle med geriljaen. Tidligere har myndighetene sagt klart i fra at de ikke ville la utenforstående blande seg inn i forhandlingene, fordi de har ansett kidnappingen som en intern affære.

Like før fristen gikk ut, valgte myndighetene likevel å la geriljaen få viljen sin. Over satelittelefon meldte lederen Abu Sabaya til en lokal radiostasjon at de ville utsette henrettelsen av gislene hvis filippinske myndigheter kunne bekrefte at senator Sairon Karno kunne delta i forhandlingene, melder AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer