Filippinsk gerilja truer med å drepe flere

Den muslimske Abu Sayyaf-geriljaen hevder å ha halshogd den ene av de tre amerikanske gislene de holder i forvaring på Basilan-øya sør i Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lederen av geriljaen framla påstanden om halshuggingen til lokal radio over satelittelefon natt til i dag norsk tid. Påstanden har ikke blitt verifisert av andre.

- Vi har uten forbehold sluppet fri en amerikaner, vår venn Guillermo, men vi slapp han fri uten hode, sa leder Abu Sabaya.

Guillermo Sobero (40) ble kidnappet sammen med to andre amerikanere og flere filippinere for to uker siden på et feriested sør i Filippinene. I går ble ytterligere femten nye filippinere kidnappet av geriljaen. Filippinske myndigheter mener at geriljaen nå har kidnappet 28 gisler.

Videobevis

Leder Abu Sabaya hevdet at henrettelsen av den amerikanske turisten har blitt videofilmet, og at filmen skal frigis i løpet av kort tid. Filippinske myndigheter er likevel skeptiske til meldingen, og viser til at geriljaen tidligere har annonsert at de har drept gisler uten at det har vært tilfelle.

Halshuggingen av Sobero skal i følge Abu Sabaya være en gave til det filippinske folk på deres uavhengighetsdag. I dag er det 103 år siden Filippinene fik sin frigjøring fra Spania.

- De bør skynde seg med redningsaksjonen. Hvis ikke vil det ikke bli noen gisler igjen, truet geriljalederen med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer