Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filippinsk gisseldrama langsomt mot løsning?

De muslimske opprørerne på Filippinene løslatte fredag fire malaysiske gisler. Men fortsatt sitter flere tiltalls utlendinger som fanger hos Abu Sayyaf-geriljaen sør i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire frigitte ble kjørt til en militærleir i den største byen på øya Jolo, 960 kilometer sør for Filippinenes hovedstad Manila, ved daggry fredag. De vinket til de frammøtte pressefolkene, men fikk ikke lov til å snakke med dem.

Frigivelsen ble tolket som et tegn på at gisseldramaet på Filippinene langsomt beveger seg mot en løsning, tre måneder etter at Abu Sayyaf kidnappet 21 personer på Jolos naboøy Basilian. Talsmenn for Filippinenes væpnede styrker ville imidlertid overhodet ikke gi noen kommentar til situasjonen fredag.

Tidligere har den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen frigitt to malaysiere og den tyske kvinnen Renate Wallert. Men det sitter fremdeles 33 personer som geriljaens gisler, etter kidnappingen fra Basilian og andre bortføringsaksjoner.

Abu Sayyaf kjemper for en uavhengig muslimsk stat i de sørlige deler av Filippinene. I tillegg til sine politiske krav, har de forlangt en million dollar - 8,7 millioner kroner - for hvert enkelt gissel som får gå.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media