Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filippinsk politi: - Gisler tatt med til fjellområde

Nye opplysninger fra filippinsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norske Kjartan Sekkingstad (56) og tre andre personer som er bortført på Filippinene, er tatt med til et avsidesliggende fjellområde sør i landet, opplyser filippinsk politi, ifølge NTB.

- I går kveld mottok vi informasjon om at gjerningsmennene og de bortførte er blitt observert i Davao Oriental. Vårt personell følger nå deres spor. Luftforsvaret bistår også, og er forberedt på aksjon, opplyser politiinspektør Aaron Aquino til den lokale radiostasjonen DZBB, ifølge nettstedet rappler.com.

Flyktet østover Nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) er blant de fire personene som er bortført av kidnappere på Filippinene.

Filippinsk politi hadde i natt norsk tid ingen nye opplysninger da Dagbladet tok kontakt.

Ifølge Aquino forsøkte politiet å sette opp sperringer rundt øya Samal for å hindre kidnapperne i å flykte. Men kidnapperne kom seg forbi sperringene, og har seilt 50 kilometer østover til Davao Oriental, en fattig fiskeregion på den sydøstlige siden av øya Mindanao.

TATT MED TIL FJELLENE: Ifølge det lokale politiet er de fire personene bortført til området Davao Oriental (markert i rødt). Det ligger om lag 50 kilometer øst for øya Samal, hvor de ble kidnappet. Kart: Google Maps
TATT MED TIL FJELLENE: Ifølge det lokale politiet er de fire personene bortført til området Davao Oriental (markert i rødt). Det ligger om lag 50 kilometer øst for øya Samal, hvor de ble kidnappet. Kart: Google Maps Vis mer

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for bortføringen, men en lapp funnet i nærheten av Oceanview knyttes til kommunistgeriljaen NPA, Folkets nye hær. På lappen står det «Frihet for vår kommandant».

Mulige fluktbåter funnet Den filippinske presidentens kontor opplyser i en pressemelding at de trolig har funnet de to båtene som kidnapperne brukte for å bortføre de fire personene.

I 2001 ble det startet forhandlinger mellom NPA, som er den væpnede grenen av landets kommunistparti, og den filippinske regjeringen. Disse forhandlingene har delvis funnet sted i Norge og har blant annet fått støtte fra den norske regjeringen.

Familien sendte ut følgende melding via UD i går:

«Kjartan er født og oppvokst på Sotra utenfor Bergen. Etter endt skolegang begynte han å arbeide i familiens lakseoppdrett, og i 1988 reiste han til Canada for å drive lakseoppdrett der. Flere år seinere flyttet Kjartan til Filippinene».

BORTFØRT: En norsk mann og tre andre personer som er bortført på Filippinene, er tatt med til et avsidesliggende fjellområde sør i landet, opplyser filippinsk politi. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office
BORTFØRT: En norsk mann og tre andre personer som er bortført på Filippinene, er tatt med til et avsidesliggende fjellområde sør i landet, opplyser filippinsk politi. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office Vis mer

- Han sa alltid til meg at det ikke var noe å bekymre seg for der, forteller broren, Odd Kåre Sekkingstad VG.

Han og resten av familien på Sotra er sterkt preget av det som er skjedd. Broren forteller til avisa at han driver en hummerpark der den bortførte 56-åringen pleide å jobbe når han var på besøk hjemme i Norge.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling