Filippinsk politi: - Gisler tatt med til fjellområde

Nye opplysninger fra filippinsk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norske Kjartan Sekkingstad (56) og tre andre personer som er bortført på Filippinene, er tatt med til et avsidesliggende fjellområde sør i landet, opplyser filippinsk politi, ifølge NTB.

- I går kveld mottok vi informasjon om at gjerningsmennene og de bortførte er blitt observert i Davao Oriental. Vårt personell følger nå deres spor. Luftforsvaret bistår også, og er forberedt på aksjon, opplyser politiinspektør Aaron Aquino til den lokale radiostasjonen DZBB, ifølge nettstedet rappler.com.

Flyktet østover Nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) er blant de fire personene som er bortført av kidnappere på Filippinene.

Filippinsk politi hadde i natt norsk tid ingen nye opplysninger da Dagbladet tok kontakt.

Ifølge Aquino forsøkte politiet å sette opp sperringer rundt øya Samal for å hindre kidnapperne i å flykte. Men kidnapperne kom seg forbi sperringene, og har seilt 50 kilometer østover til Davao Oriental, en fattig fiskeregion på den sydøstlige siden av øya Mindanao.

Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for bortføringen, men en lapp funnet i nærheten av Oceanview knyttes til kommunistgeriljaen NPA, Folkets nye hær. På lappen står det «Frihet for vår kommandant».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.