Fillekrangel endte i drap

Krangel mellom en venn av tiltalte og Kristoffer Inderberg Bastiansen kan ha vært forløpet til at han ble drept utenfor utestedet Catwalk 20. januar i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette kom fram da tiltalte forklarte seg under rettssakens første dag i dag. Avdøde Kristoffer Inderberg Bastiansen skal ha gjort og sagt noe, på eller utenfor utestedet Catwalk i Oslo sentrum, som tiltalte mente var «ekkelt». Det oppsto tumulter mellom den drepte 19-åringen og tiltalte og tiltaltes venner. Den tiltalte 20-åringen innrømmer å ha trukket en 25 centimeter lang kniv og «veivet og fektet» med denne.

Tok rohypnol

Tiltalte oppsøkte utestedet Catwalk sammen med fire venner. Ingen av dem var invitert til den lukkede festen avdøde deltok i sammen med over 200 andre ungdommer.

- Jeg og en av kameratene tok med hver vår kniv hjemmefra før vi gikk ut, fortalte den lyshårede og spebygde oslogutten til retten. Han forklarte også at han tok en pille rohypnol før de fem kjørte sammen ut på byen.

Kvelden endte utenfor Catwalk der det fatale skjedde. Etter en fillekrangel mellom Kristoffer Inderberg Bastiansen og en av tiltaltes venner, skal den tiltalte og den drepte ha begynt å slåss.

- Jeg ble redd og trakk fram kniven jeg hadde på innsiden av buksa. Jeg veivet og fektet med den bak ryggen min. Da jeg snudde meg så jeg masse blod. Jeg fikk sjokk og stakk fra stedet, sa den tiltalte, som uttrykker skyldfølelse overfor det som hendte drapsnatten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer