Fillon utklasser Juppé i fransk nominasjonsvalg

Republikanerne får hele 69,5 prosent. 

VINNER: François Fillon vinner nominasjonsvalget i det franske partiet Republikanerne med hele 69,5 prosent. Foto: NTB Scanpix
VINNER: François Fillon vinner nominasjonsvalget i det franske partiet Republikanerne med hele 69,5 prosent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

François Fillon vinner nominasjonskampen i det franske partiet Republikanerne med hele 69,5 prosent, ifølge foreløpige resultater. Utfordreren Alain Juppé får 30,5 prosent.

Det borgerlige partiet holdt andre og siste runde av nominasjonsvalget søndag, og alt tyder på at det går slik meningsmålingene har spådd.

Populær

Dermed blir det den konservative og Putin-vennlige Fillon som blir Republikanernes kandidat i presidentvalget til våren.

Fillon har de siste ukene økt kraftig i popularitet. Han fremmer tradisjonelle familieverdier og har sagt at han har planer om å redusere innvandringen til Frankrike «til et minimum». Han vil også kutte en halv million stillinger i offentlig sektor for å redusere offentlige utgifter.

Fillon var statsminister fra 2007 til 2012 under president Nicolas Sarkozy, som ble slått ut i nominasjonsvalget for en uke siden.

Mange franske velgere håper at med Fillon som Republikanernes presidentkandidat, kan partiet ha større sjanse til å konkurrere med Marine Le Pen om velgerne på ytre høyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer