Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fillons talsmann trekker seg

Og Alain Juppé er villig til å bli de konservatives presidentkandidat, i stedet for Fillion. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmannen til den franske presidentkandidaten François Fillon trekker seg. Samtidig skal Alain Juppé være villig til å ta Fillons plass.

Thierry Solère skriver på Twitter at han har bestemt seg for å gi seg som Fillons talsmann. Han oppgir ingen grunn.

Meldingen ble lagt ut fredag, kort tid etter at en kilde i Juppés valgkampleir varslet at Juppé er villig til å bli de konservatives presidentkandidat på visse betingelser: Fillon må trekke seg frivillig, og både høyresiden og sentrum må stille seg samlet bak Juppés kandidatur.

Uttalelsen er gitt til nyhetsbyrået AFP, og kilden er ikke navngitt.

Juppé, som er borgermester i Bordeaux, forsøkte i høst å bli presidentkandidat for partiet Republikanerne, men han ble slått av Fillon. Han har tidligere sagt at han ikke ønsker å erstatte Fillon.

Fillon ble nylig siktet for misbruk av offentlige midler som følge av at ektefellen Penelope har fått utbetalt statlig lønn i årevis som hans assistent, uten at paret har kunnet dokumentere hva hun faktisk har gjort.

Tidligere i uken holdt Fillon en pressekonferanse der han kunngjorde at han ikke har tenkt å trekke seg. Det fikk flere av støttespillerne hans til å reagere, og enkelte av dem har nå trukket støtten.

Juppé var Frankrikes statsminister fra 1995 til 1997 og har også hatt flere ministerposter i ulike konservative regjeringer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media