Film årets valgvideo

Vinn inntil 24 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Valgkampen er full av morsomme øyeblikk, politiske avsløringer og flaue opptredener. Nå kan et av disse øyeblikkene gjøre deg inntil 24 000 kroner rikere.

Kan avgjøre valget

Republikaner og senator George Allen fra Virginia lærte en viktig lekse av kongressvalget i 2006:

En video kostet ham valgseieren.

Under et valgmøte i Virginia kom sentatoren med det han senere kalte en fleipete bemerkning. I mengden stod Shekar Ramanuja Sidarth, en representant for demokratenes kandidat Jim Webb.

- Denne fyren her i den gule t-skjorta - Macaca, eller hva han heter - han er med konkurrenten min, sa Allen rett inn i Sidarths kamera.

20-åringen filmer den republikanske senatorens valgkampanje for den demokratiske utfordreren Jim Webb. Etter å ha kommentert at Webb tilbringer for mye tid med filmmogulene i Hollywood, snur Allen seg mot kameraet igjen.

- Så la oss hilse velkommen til Macaca her. Velkommen til Amerika og virkelighetens verden i Virginia, sier han til folkemengden.

Rasistisk

Ifølge Allen refererte «Macaca» bare til Sidarths hårklipp, som senatoren hevdet så ut som «mohawk». Men amerikanske bloggere var ikke sene om å finne ut at ordet har to helt andre betydninger: En aperase som er utbredt i Afrika og Asia, og som fransk nedsettende slang for afrikaner.

Saken fikk store konsekvenser for George Allan og republikanerne, som tapte kongressvalget.

Kan han nasjonalsangen?

Men Dagbladet.no ønsker ikke bare politikertabbene; vi vil ha de beste øyeblikkene fra valgkampen. Vi vil ha de morsomme uttalelsene, de beste øyeblikkene og politikerne med glimt i øyet.

Som Høyres ordførerkandidat Fabian Stang. I slutten av mai deltok han på norskpakistansk 17.mai-feiring på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka.

Etter hvert skulle nasjonalsangen synges, og Dagbladet.nos videojournalist fanget en nølende Fabian Stang da andre verset startet.

Send oss filmen!

Er det morsomme innfall, utspill eller noe annet oppsiktsvekkende som skjer på akkurat den valgstanden du befinner deg? Send oss filmen!

  • Send video i epost til 2400@dagbladet.no
  • Send video på MMS til 2400
  • Last opp en video på vår brukerportal Blink.no. OBS! Tagg filmen med \'valgvideo\'.

    Både redigerte og uredigerte videoer kan sendes inn.

    Hver dag fram til 10. september skal politikerne fortelle deg hvem du skal stemme på, og hver dag har du mulighet til å film nye gullskudd og bli med i kampen om inntil 24 000 kroner.

    Har du et bidrag? Ta kontakt med oss!