Film årets valgvideo

Vinn inntil 24 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Valgkampen er full av morsomme øyeblikk, politiske avsløringer og flaue opptredener. Nå kan et av disse øyeblikkene gjøre deg inntil 24 000 kroner rikere.

Kan avgjøre valget

Republikaner og senator George Allen fra Virginia lærte en viktig lekse av kongressvalget i 2006:

En video kostet ham valgseieren.

Under et valgmøte i Virginia kom sentatoren med det han senere kalte en fleipete bemerkning. I mengden stod Shekar Ramanuja Sidarth, en representant for demokratenes kandidat Jim Webb.

- Denne fyren her i den gule t-skjorta - Macaca, eller hva han heter - han er med konkurrenten min, sa Allen rett inn i Sidarths kamera.

20-åringen filmer den republikanske senatorens valgkampanje for den demokratiske utfordreren Jim Webb. Etter å ha kommentert at Webb tilbringer for mye tid med filmmogulene i Hollywood, snur Allen seg mot kameraet igjen.

- Så la oss hilse velkommen til Macaca her. Velkommen til Amerika og virkelighetens verden i Virginia, sier han til folkemengden.

Rasistisk

Ifølge Allen refererte «Macaca» bare til Sidarths hårklipp, som senatoren hevdet så ut som «mohawk». Men amerikanske bloggere var ikke sene om å finne ut at ordet har to helt andre betydninger: En aperase som er utbredt i Afrika og Asia, og som fransk nedsettende slang for afrikaner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer