Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Filmdirektør søkes - for andre gang

Kunne du tenke deg å bli direktør, bestemme over hvilke filmer som skal lages i Norge og ha 60 millioner kroner hvert år til å lage dem for? Dette spørsmålet sendes nå ut til aktuelle personer i norsk filmbransje. For andre gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For da stillingen som direktør i Audiovisuelt Produksjonsfond ble lyst ledig, var det bare fire personer som søkte. Det var for lite, mente styret i fondet.

Styreformann Janken Varden har derfor de siste ukene kontaktet seks- sju personer som han gjerne vil se søknadene til. Et par av disse har allerede sagt et definitivt nei.

Overrasket

- Er det ingen som tør ta makt i filmbransjen?

- Problemet er vel snarere at folk gjerne vil ha en oppfordring, en slags trygghet for at de er ønsket, før de søker en slik stilling, sier Janken Varden.

Han legger ikke skjul på at han var overrasket over at bare fire personer søkte på jobben, som er en av de aller viktigste i norsk filmbransje.

Direktøren i AV-fondet er den som innstiller hvem som skal få de om lag 60 millionene som fondet hvert år deler ut til TV- og kinofilmer. Blant de siste filmene som er produsert med støtte fra fondet, er «Brent av Frost», «Etterfølgeren», «Mendel» og den snart premiereklare «Salige er de som tørster».

Innflytelsesrik

- Det er en innflytelsesrik stilling. Den som får denne jobben har stor mulighet til å påvirke norsk filmindustri, sier Varden.

Styreformannen leter etter en person som har kjennskap til filmproduksjon, økonomi og ledelse - men utelukker ikke at en av de opprinnelige søkerne til slutt får jobben. Av disse er det bare Bibbi Moslet, dramaturg ved Norsk Film AS, som har et navn filmfolk flest nikker gjenkjennende til.

Fondets nåværende direktør, Kirsten Bryhni, sluttet i går og inntil videre er førstekonsulent Helen Ohlson Berg konstituert i stillingen.