- Filmene taler for seg selv

Den hovedtiltalte stefaren (64) lover barnet å slutte. Likevel fortsetter han.

PÅ FILM: I dag ble de første videobevisene i overgrepssaken i Alvdal lagt frem i Nord-Østerdal tingrett. Den første filmen viste den hovedtiltalte stefaren (bildet) forgripe seg på sin stedatter. Foto: Tomm W. Christiansen
PÅ FILM: I dag ble de første videobevisene i overgrepssaken i Alvdal lagt frem i Nord-Østerdal tingrett. Den første filmen viste den hovedtiltalte stefaren (bildet) forgripe seg på sin stedatter. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Det er sterke scener som utspiller seg på TV-skjermen i Nord-Østerdal tingrett i dag.

Videoene viser blant annet foreldre som forgriper seg på sine egne barn.

Lukkede dører Før den første filmen ble vist, ga aktor Iris Storås uttrykk for at bare pressen fikk lov til å være i stede.

- Det som skal vises nå er av en sånn art at vilkårene for lukkede dører er klart til stede. Det eneste unntaket er for media, men med begrenset referatforbud, sa Storås.

To personer måtte derfor forlate rettssalen.

- Kan du ikke slutte? Den første videoen som ble lagt frem som bevis viste den hovedtiltalte stefaren (64) som forgriper seg på dattera i huset.

Jenta ber stefaren slutte flere ganger.

- Kan du ikke slutte, ber jenta.

- Jada, snart skal vi slutte. Snart slutter vi, sier han. Men fortsetter.

- Nei, jeg vil sove, sier jenta.

Innrømmer overgrepet Stefaren har tidligere erkjent i retten at det var han som pleide å filme overgrepene, og at han gjorde det for å dokumentere hva som foregikk i hjemmet han delte med to barn og den nå medtiltalte mora (46) i huset.

Mannen har innrømmet delvis skyld for et overgrep mot jenta - det samme som det finnes videobevis av - og for å ha medvirket til at mora forgrep seg på sønnen en gang.

- Jeg har gjort det ene overgrepet som er filmet. Det innrømmer jeg, sa mannen da rettsaken startet i Elverum tirsdag forrige uke.

Taler for seg Politiførstebetjent Steinar Solvang, som gjennomgår videobevisene i retten, fortalte at den første filmen var i underkant av fem minutter lang.

- Filmen ble beslaglagt ved første ransakning hos den hovedtiltalte moren, og viser stefar forgripe seg på sin stedatter, opplyste Solvang.

- Jeg tror filmen taler for seg. Dattera prøver å avslutte det flere ganger, la Solvang til etter at filmen ble vist.

Dagbladet følger saken i tingretten.

HOVEDETTERFORSKER: Steinar Solvang har vært hovedetterforsker i overgrepssaken i Alvdal siden høsten 2008. Foto: Line Brustad / Dagbladet
HOVEDETTERFORSKER: Steinar Solvang har vært hovedetterforsker i overgrepssaken i Alvdal siden høsten 2008. Foto: Line Brustad / Dagbladet Vis mer